İstanbul,(DHA)- Dünya Sağlık Örgütü tarafından her sene 10 mayıs olarak belirlenen, 'Sağlık için Hareket Et Günü' kapsamında Bağcılar’da 50 yaş üstü 80 Vefahane Yaşam Merkezi kursiyeri ve 80 ilkokul öğrencisinin katılımı ile egzersiz etkinliği düzenlendi.

Bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için DSÖ’nün her yıl 10 Mayıs olarak belirlediği ‘Sağlık için Hareket Et Günü’ kapsamında Bağcılar Vefahane Yaşam Merkezi’nde eğitim alan 80 kursiyerle, 80 ilk okul öğrencisi Mahmutbey Stadı’nda bir araya geldi. Spor eğitmenleri eşliğinde iki farklı kuşağın birlikte yaptıkları egzersiz ile sporun yaşamdaki önemine vurgu yapıldı.

İstanbul - İmamoğlu: 14 yeni Yaşam Vadisini daha insanlarımızla buluşturacağız İstanbul - İmamoğlu: 14 yeni Yaşam Vadisini daha insanlarımızla buluşturacağız

Isınma yürüyüşü ve hareketleriyle başlayan etkinlik, çeşitli şarkılar eşliğinde yapılan zumba egzersizi ile devam etti. 30 dakika süren sabah egzersizi sonrasında kursiyerlere ve çocuklara mineral ve vitamin içeren ev yapımı sporcu içecekleri ikram edildi.

İlçedeki spor kültürünü geliştirmek istediklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Kadınlarla başladığımız spor etkinliğimize büyüklerimiz ve çocuklarımızla devam ediyoruz. Sağlıklı bireylerin oluşturduğu bir toplumun daha üretken, daha mutlu ve daha başarılı olacağı anlayışıyla sporun her türlüsünü desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“SPOR GİREN EVE DEPRESYON GİRMEZ”

Vefahane Yaşam Merkezi kadın spor eğitmeni Gül Yorulmaz Vefahane Yaşam Merkezi olarak 65 yaş üstü bireylere hizmet verdiklerini ve yapılan spor faaliyetinin kursiyerlerin özgüvenini yükselttiğini aktardı. Yorulmaz, “Bugün burada 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü'ne özel 7’den 70’e Bağcılar’daki Vefahane Yaşam Merkezi’ndeki hizmet alan bireylerimizle birlikte zumba etkinliğimizi gerçekleştirdik. Buradaki amacımız fiziksel aktiviteye önem göstermek. Belediye başkanımızın bir cümlesi vardı; “Spor giren eve depresyon girmez” diye. Tam da aynı bu şekilde buraya gelen teyzelerimiz, amcalarımız sporla birlikte özgüvenleri çok daha yüksek oldu ve şimdi etrafındaki herkese burayı tavsiye ederek buraya getiriyorlar” diye konuştu.

Etkinliğe katılan 76 yaşındaki İhsan Kiraz ise ”Bugün Mahmutbey Stadyumu'nda çok güzel hareketler yaptık. ‘Sağlık İçin Harekete Geç’ sloganıyla bugün muhteşem spor hareketleri yaptık. Güzeldi. Hayatımızda hiç görmediğimiz bir organizasyona katıldım. Ve bunu düzenleyenlere çok teşekkür ederim” dedi.

Egzersize katılan 55 yaşındaki engelli Güllü Gölcek de çocuklarla birlikte yaptıkları egzersizler ile çok eğlendiğini söyledi. Gölcek, “Çok güzel, keşke her zaman böyle aktiviteler olsa. Sık sık olmasını çok isterim. Torunum yaşındaki bir çocukla beraber hareket etmek, spor yapmak harika bir şeydi” dedi.

8 yaşındaki Aylin Diri ise, “Eğlenceliydi, büyüklerimiz de yanımızdaydı. Mola verdik, dans ettik, spor yaptık. Spor harika bir şey” ifadelerini kullandı.

8 yaşındaki Havin Yavuz da egzersiz yapanlar arasındaydı. Yavuz, “Spor yapmak çok güzel hissettirdi, bir de bütün gençlerimize, yaşlılarımıza teşekkür etmek isterim. Bu spora yetişkinlerimiz de katıldıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.