UEFA Konferans Ligi’nde yarı finalde elenen Shakhtar Donetsk’in teknik direktörü Arda Turan’ın adı son günlerde Galatasaray ile sık sık anılıyordu. Sarı-kırmızılı kulüpte teknik direktörlük koltuğu için konuşulan isimlerden biri olan Arda Turan, çıkan iddialara ilk kez açık yanıt verdi.
Basın mensuplarının “Galatasaray’dan size ilgi var mı?” sorusuna cevap veren Arda Turan, Galatasaray’ın şu an için doğru teknik direktörle yoluna devam ettiğini söyledi. Genç çalıştırıcı, Okan Buruk’un kulüp için en uygun isim olduğunu düşündüğünü belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Turan ayrıca tüm odağının Shakhtar Donetsk olduğunu ifade etti. Ukrayna ekibinin kendisine önemli bir fırsat verdiğini söyleyen genç teknik adam, kulübe ve projeye büyük saygı duyduğunu dile getirdi.
Arda Turan’ın bu açıklamaları Galatasaray taraftarları arasında geniş yankı uyandırdı. Sosyal medyada birçok kullanıcı, genç teknik adamın ileride Galatasaray’ın başına geçebileceğini ancak şu an için erken olduğunu savunan yorumlar yaptı.
Teknik direktörlük kariyerine Eyüpspor’da başlayan Arda Turan, ardından Shakhtar Donetsk’in başına geçmişti. Ukrayna temsilcisiyle Avrupa’da dikkat çeken sonuçlar alan Turan’ın kariyer planlaması futbol kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.
