Antalyaspor taraftar grupları 07 Gençlik ve Red Soldiers dernekleri tarafından organize edilen yürüyüş, Antalyaspor Stadı önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşe taraftarların yanı sıra Antalyaspor Derneği ve A.Ş. Başkanı Mustafa Ergün, eski A.Ş. Başkanı Rıza Perçin ve kulüp yöneticileri de katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenen Başkan Mustafa Ergün, takımın sahipsizlik ve maddi imkansızlıklar nedeniyle küme düştüğünü ifade etti.
Ergün, “Antalyaspor’a gönül vermiş tüm taraftarlarım, hepinizden Allah razı olsun. Burada binlerce kişiyiz. Evet çok üzgünüz. Düştük ama bu takım sahipsizlikten, parasızlıktan düştü. Yazıklar olsun bu şehre. 40 milyon euro parayı ödemediğimiz için düştük. Herkes bizleri suçladı ama bu şehirde bir kişi daha çıkmadı. Herkes konuşuyor, hakaret ediyor, iftira atıyor. Ama biz asla vazgeçmeyeceğiz. Her zaman buradayız. Bu takım yeniden ayağa kalkacak” dedi.
Şehir için birlik çağrısı
Antalyaspor’un borçlarını ödemek amacıyla yeni bir kampanya başlatacaklarını açıklayan Ergün, statta bulunan 30 bin koltuğun 50 bin TL’den satışa sunulacağını belirtti. Ergün, “Antalya çok büyük bir şehir. Tarihine, markasına ve takımına sahip çıkmalı. Gelin tek ses, tek yürek olalım. Hep birlikte takımımızı tekrar Süper Lig’e çıkaralım. Bu takımın düşmesini hak etmedik. Ama hep birlikte yeniden hak ettiği yere getireceğiz. Yarın itibarıyla ‘Şehrimize Takımımıza Sahip Çıkma’ kampanyasını başlatıyoruz. İş dünyasından destek bekliyoruz” diye konuştu.
Destek için sahaya iniyorlar
Antalyaspor otobüsü ile şehir genelinde ziyaretler gerçekleştireceklerini belirten Ergün, tüm iş insanlarına çağrıda bulundu. Ergün, “Antalyaspor otobüsü ile şehrin her yerini dolaşacağız. Fabrikaları ziyaret edeceğiz. Kimse bizi kapıdan çevirmesin. Herkes gücü kadar destek versin. Bu başarı tek başına olmaz, bu tüm Antalya’nın başarısı olacak” ifadelerini kullandı.
Kadro planlaması netleşiyor
Transfer süreciyle ilgili de bilgi veren Ergün, takımda yabancı oyuncu sayısının düşürüleceğini söyledi. Ergün, “Birinci lig kurallarına göre yabancı sayısını 6’ya düşüreceğiz. Transfer tahtasını açacağız. Bu şehre hep birlikte sahip çıkacağız” diyerek açıklamalarını tamamladı.
SPOR
Yayınlanma: 24 Haziran 2026 - 16:58
Güncelleme: 24 Haziran 2026 - 17:07
Antalyaspor Başkanı Mustafa Ergün sert çıkış! 'Yazıklar olsun bu şehre'
Antalyaspor taraftarlarının düzenlediği yürüyüşte konuşan Başkan Mustafa Ergün, kulübün maddi imkansızlıklar nedeniyle küme düştüğünü söyledi. Ergün, borçların kapatılması için yeni bir destek kampanyası başlatacaklarını açıklarken, iş dünyasına da çağrıda bulundu.
SPOR
24 Haziran 2026 - 16:58
Güncelleme: 24 Haziran 2026 - 17:07
