Antalya haber... Törene, ailesi, yakınları, siyaset ve belediye camiasından çok sayıda kişi katıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, yaptığı konuşmada Tonguç'un kent için önemine değindi.
Özdemir, Tonguç'un görevde olduğu dönemde Antalya'nın henüz bir "köy görünümünde" olduğunu belirterek, "Selahattin Başkanımız; altyapıyı, planlamayı, çevreyi, kültürü ve halkı merkezine alan bir yönetim anlayışı geliştirmiş ve Antalya'yı geleceğe taşıyan o vizyonu 'Turizm, tarım ve kültür' sacayağı üzerine oturtmuştur" ifadelerini kullandı.
"Kent imarını, çevre korumayı ve halkın kıyıyla buluşma hakkını savunmayı bir vicdan meselesi olarak görmüştür" dedi.
Belediye binasındaki törenin ardından CHP Antalya İl Başkanlığı önünde de bir tören yapıldı. Selahattin Tonguç'un cenazesi, ikindi namazını müteakip Andızlı Mezarlığı'nda defnedildi.


Altın Portakal'ı uluslararası boyuta taşıdı
Özdemir, Selahattin Tonguç'un sadece altyapı projeleriyle değil, aynı zamanda kültür ve sanat alanında da önemli adımlar attığını vurguladı. Onun döneminde Altın Portakal Film Festivali'nin uluslararası bir kimlik kazandığına dikkat çeken Özdemir, festivalin kent için bir kültür-sanat şenliğine dönüştüğünü söyledi.

"Unutmayacağız başkanım"
Başkan Vekili Özdemir, konuşmasının sonunda, 1980 darbesiyle görevinden alınmasına rağmen Selahattin Tonguç'un halkın gönlündeki yerinin her zaman özel kalacağını belirtti. "Bugün Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak O'nun açtığı yolda yürümeye devam ediyoruz. Bu şehir sizi unutmayacak Başkanım" diyerek sözlerini tamamladı.
