Antalya'nın Demre ilçesinde çıkan orman yangını ekipleri alarma geçirdi. Üçağız Mahallesi'nin batı kesiminde yükselen dumanların görülmesinin ardından bölgeye çok sayıda hava ve kara ekibi yönlendirildi.
Yangının daha geniş alanlara yayılmasını önlemek için söndürme çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.
Havadan ve karadan yoğun müdahale
Yangına müdahale kapsamında bölgeye 5 yangın söndürme helikopteri, 4 yangın söndürme uçağı, 7 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 4 ilk müdahale aracı sevk edildi.
Orman işçileri ve ekipler de alevlerin ilerleyişini durdurmak için sahada yoğun çaba harcıyor.

Ekipler zamanla yarışıyor
Yangının kontrol altına alınması amacıyla hem havadan su atışları sürdürülürken hem de kara ekipleri alevlerin çevresini sararak yangının yerleşim alanları ve daha geniş ormanlık bölgelere sıçramasını önlemeye çalışıyor.
Bölgedeki çalışmaların, hava koşulları ve rüzgârın durumuna göre aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor
Yetkililer, yangının çıkış nedenine ilişkin incelemelerin yangın tamamen kontrol altına alındıktan sonra yapılacağını belirtirken, söndürme ekiplerinin bölgedeki mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor.



