Antalya Haber... Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen bu özel şölen, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası ev sahipliğinde düzenlendi. Etkinliğe Vali Şahin ve eşinin yanı sıra, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Pervaneli, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yasin Eriş, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan gibi önemli isimler katıldı.
Bizi biz yapan bu değerlerdir. Bu kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak ise hepimizin sorumluluğudur. Bizler, evlatlarımızın gözlerinde Türkiye’nin geleceğini görüyor ve onlarla birlikte ülkemizin çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz" sözleriyle birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından, sünnet olan çocuklara hediyeleri Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin tarafından takdim edildi. Şölen, çekilen toplu fotoğraflarla ölümsüzleştirildi ve katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Vali Şahin: "Ecdadımızın yüce gönüllülüğünün tezahürüdür!"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada, sünnet şölenleri gibi organizasyonların Türk milletinin köklü vakıf geleneğinin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Vali Şahin, "Sünnet şölenleri, vakıflarımız tarafından gerçekleştirilen çok sayıdaki hayır faaliyetlerinden sadece biridir. Ecdadımız, malını ve mülkünü bu tür hayırlı işler için vakfetmiş; kışın kuşlara yem vermekten, yolda kalanlara yardım etmeye; hastanelerden okullara kadar birçok alanda vakıf kurmuştur. Bunların hepsi, ecdadımızın yüce gönüllülüğünün ve yüksek karakterinin birer tezahürüdür. Bugünkü şölen de, bu yüce gönüllülüğün Antalya’daki bir yansımasıdır" ifadelerini kullandı."Evlatlarımızın gözlerinde, Türkiye’nin geleceğini görüyoruz"
Vali Şahin, Antalya'da gerçekleştirilen hayır faaliyetlerinde kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel işletmelerin de önemli bir payı olduğunu belirtti. "Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz öncülüğünde, Antalya’da çok sayıda hayır faaliyeti gerçekleştirilmektedir. İşte yardımlaşma, dayanışma ve vakıf kültürü budur.
