Antalya Haber... Kurban Bayramı'nın başlangıcıyla birlikte Antalya'da yazdan kalma günler yaşanıyor. Termometrelerin 37 dereceyi, deniz suyu sıcaklığının ise 25 dereceyi göstermesiyle birlikte, tatilciler sabahın erken saatlerinden itibaren plajlara akın etti.
Konyaaltı Sahili'nde şezlong ve şemsiye bulmakta zorlanan ziyaretçiler, kendilerini Akdeniz'in berrak sularına bıraktı. Denizde Stand Up Paddle (SUP) yapanların yoğunluğu da dikkat çekti. Kürek sörfüyle su üzerinde keyifli anlar yaşayan tatilciler, bayram coşkusunu serin sularda yaşadı.
Falezler de canlandı: Akdeniz'e serin atlayışlar!
Sadece sahil şeridi değil, falezlerin çevresi de bayramın ilk gününde hareketliydi. Kayalıkların üzerinden kendilerini Akdeniz'in serin sularına bırakan çocuklar ve gençler, adeta görsel bir şölen sundu. Cesur atlayışlar, sıcak havadan bunalanlara keyifli anlar yaşattı.
Tatilciler memnun: "Deniz çok güzel, hava sıcak"
Antalya'da 20 yıldır yaşayan ve bayram tatilini denizde geçiren Hulusi Ağlamaz, "Çalışıyorum, bir bayram tatilimiz var. Kurban Bayramı'nda denize geldik. Şu an deniz çok güzel, hava sıcak olunca deniz de güzel oluyor, eğleniyoruz" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Şükrü Ablak ise, "Eşini dostunu Antalya'ya ziyaret etmeye geliyorlar, tabii Antalya'nın denizi meşhur. Deniz çok güzel kalabalık" sözleriyle Antalya'nın popülerliğine vurgu yaptı.
Sıcak hava etkisini sürdürecek! Hazırlıklı Olun!
Meteoroloji yetkilileri, sıcak havanın bayram tatili boyunca etkisini sürdüreceği uyarısında bulundu. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının 38 derece civarında, deniz suyu sıcaklığının ise 26 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Tatilcilerin sıcak havaya karşı önlem almaları ve bol sıvı tüketmeleri önem taşıyor.
