Antalya'da gerçekleşen Haziran ayı asayiş toplantısında konuşan Vali Hulusi Şahin, son bir haftalık süreçte yaşanan olaylara ilişkin önemli bilgiler aktardı.
Orman yangınlarında kırmızı alarm
Vali Şahin, 25 Haziran'dan itibaren bir hafta boyunca Gazipaşa'dan Kaş'a kadar hemen her ilçede yangınlarla mücadele edildiğini belirtti. Toplamda 37 orman yangını çıktığını ve bu yangınlarda 52 hektarlık alanın zarar gördüğünü dile getirdi. Yangınların çıkış nedenlerine değinen Şahin, "Özellikle Aksu, Alanya ve Gazipaşa'daki yangınlar oldukça kritikti. Kuzeyli rüzgarlar rutubeti azaltıyor, hava kuru olunca yangına çok daha müsait bir ortam oluşuyor. Ayrıca eski elektrik hatlarımızda meydana gelen arızalar yangına sebebiyet veriyor" dedi. Vali Şahin, yangınların büyük çoğunluğunun elektrik şaselerinden kaynaklandığını, bazı yangınların ise tarımsal faaliyetler ve sera artıklarından çıktığını vurguladı. "Son bir haftada sadece 52 hektarlık alan yandı. Bu, yangın başına 2 hektardan daha az bir alan demek. Bu başarı, vatandaşlarımızın duyarlılığı ve paydaş kurumlarımızın koordineli çalışmasıyla mümkün oldu. Tehlike geçmiş değil. Poyraz rüzgarları ve kuru hava devam ediyor. Vatandaşlarımıza dikkatli olmalarını bir kez daha hatırlatıyorum" diyerek uyarılarda bulundu.
Asayiş ve suçlarla mücadelede başarı
Toplantıda asayiş olaylarına ilişkin veriler de paylaşıldı. İl genelinde 10 bin 282 asayiş olayı meydana gelirken, yüzde 97,3'lük aydınlatma başarısı sağlandığı belirtildi. Aranan 6 bin 211 şahsın yakalandığı ve 804'ünün tutuklandığı açıklandı. Kaçakçılık ve organize suçlarla ilgili olarak ise 154 operasyon gerçekleştirildiği ve 238 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığı ifade edildi.Uyuşturucu ile mücadele ve trafik denetimleri
Uyuşturucu madde operasyonları kapsamında 786 operasyon düzenlendiği, 868 şüpheli hakkında işlem yapıldığı ve 166 şahsın tutuklandığı bildirildi. Trafik denetimlerinde de önemli rakamlar paylaşıldı. Antalya genelinde 495 bin 928 sürücü denetlenirken, Haziran ayı içerisinde 99 bin 541 idari para cezası uygulandı. Trafik kazalarına ilişkin verilerde ise 2 bin 255 trafik kazası meydana geldiği, bu kazalarda 14 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 1728 kişinin yaralandığı belirtildi.Göçmen kaçakçılığı ve yabancı uyruklu durumu
Göçmen kaçakçılığı kapsamında bir organizatörün tutuklandığı bilgisini veren Vali Şahin, Antalya'da toplam 135 bin 128 yabancı uyruklunun oturma ve çalışma izniyle yaşadığını sözlerine ekledi.