Özellikle kış mevsimi yaklaştığında harekete geçen kimliği belirsiz kişiler, onlarca köpeği araçlarla getirerek Akseki konya sınırında karayoluna ve karlar altındaki yaylalara bırakarak ölüme terkediyorlar.

Her yıl tekrarlanan katliam
Her yıl rutin olarak tekrarlanan bu insanlık dışı olay, ya ölüme terkedilen köpeklerin vatandaşlar tarafından fark edilerek yetkililere haber verilmesiyle önleniyor ya da fark edilmeyerek köpeklerin açlık ve soğuktan can vermesiyle sonuçlanıyor. Meydana gelen bu insanlık dışı olayın bölgedeki yerleşim merkezlerindeki kişiler veya görevliler tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.
Çevreciler ve belediye kurtardı
Genellikle kasım ve aralık aylarında meydana gelen ve yıllardır devam ederek sokak köpeği soykırımını hedefleyen bu insanlık dışı olaylar daha önceki yıllarda sıkça meydana gelmiş ve bu olaylardan birinde 55, diğerinde ise 30 sokak köpeği Akseki'de yol kenarlarına ve iç kesimlerde yaylalara terkedilmişti. Her iki olayda da Antalya Büyükşehir Belediyesi ve bölge belediyesinin katkısıyla köpeklerden bir kısmı kurtarılmış, bir kısmı ise açlık ve susuzluk nedeniyle feci şekilde can vermişti. Yine 22 sokak köpeği de Hediye Gündüz'ün önderliğinde çevre ve canlı yaşamı savunucusu grup tarafından kurtarılarak Kepez hayvan barınağında bakımları yapılmış ve koruma altına alınmıştı.
Hayırsız Ada olayı nedir?
Ülkemizin tarihinde sokak köpeklerinin ölüme terkedilmesi sıkça rastlanılan bir durum. Özellikle 1910 yılında meydana gelen Hayırsız Ada vakasında, İstanbul'dan bu adaya terkedilen 80 bin köpek açlık ve susuzluktan birbirini yemiş ve köpeklerin çığlıkları adadan İstanbul'a kadar ulaşmıştı.



