07 Gençlik Antalyaspor Taraftar Derneği Hafta sonu 1-1  beraberlikle sonuçlanan  Alanyaspor-Antalyaspor maçı sonrasi yaşanan olaylar ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. 

Antalya Vali Vekili Arat ve Emniyet Müdürü Çevik güvenlik kuvvetlerinin bayramını kutladı Antalya Vali Vekili Arat ve Emniyet Müdürü Çevik güvenlik kuvvetlerinin bayramını kutladı

İşte o açıklama 

"Değerli Kamuoyu,

07 Gençlik Antalyaspor Taraftar Derneği olarak, alanya’da oynanan maçta yaşanan kabul edilemez olaylar hakkında kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.

Alanya Jandarmasının maç günü Antalya’ya gelip taraftarlarımızı otobüse binmeden araması ve alanya’ya kadar temel ihtiyaçlarımızı giderme amacıyla bile herhangi bir dinlenme tesisinde durdurmaması, Antalyaspor taraftarlarına karşı sergilediği insanlık dışı davranışları şiddetle kınıyoruz. Yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden taraftarlarımıza uygulanan orantısız güç ve kapalı alanlarda biber gazı kullanımı insan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına aykırıdır. Barışçıl bir şekilde takımını desteklemeye gelen taraftarlarımıza karşı bu tür müdahaleler asla kabul edilemez.

Ayrıca, Alanya’da yaşanan güvenlik zaafiyetine dikkat çekmek istiyoruz. Yetkililerin taraftarlarımızın can güvenliğini tehlikeye atan davranışlarda bulunması kabul edilemez. Bu zaafiyetler, maç esnasında ve sonrasında yaşanan olayların tırmanmasına sebep olmuştur. Yetkililerden bu konudaki ihmallerin incelenmesini ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Bununla birlikte, Alanyaspor yönetiminin kasıtlı olarak kantinleri kapatması, taraftarlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamasını engellemiştir. Maç günü stadyumda uzun süre kalan taraftarlarımızın su ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılayamaması, sporun ve taraftarlığın ruhuna aykırıdır. Alanyaspor yönetimi ve jandarmalar taraftarlarımızı tek turnikeden içeriye girmeye zorlayıp maçın 45. dakikasında halen içeri girmeye çalışan taraftarlarımız vardı. Bu tür kasıtlı uygulamaların, taraftarlarımıza yönelik bir yıldırma politikası olduğuna inanıyoruz ve bu durumu protesto ediyoruz.

07 Gençlik Antalyaspor Taraftar Derneği olarak hiç bir zaman kardeşlerimizi yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız, tüm bu yaşanan olayların takipçisi olacağımızı ve adaletin yerini bulması için her türlü hukuki ve demokratik hakkımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz. Yetkilileri göreve çağırıyor ve tüm futbolseverleri bu tür haksızlıklara karşı birlikte durmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla,

7 GENÇLİK ANTALYASPOR TARAFTAR DERNEĞİ"

Editör: Şule Çelik