Anne- babası ve 2 kız kardeşini odaya kilitleyip bıçakla rehin aldı Anne- babası ve 2 kız kardeşini odaya kilitleyip bıçakla rehin aldı
Motosiklet sahiplerini ilgilendiren düzenleme kapsamında iddialara göre, A2 sınıfında bulunan motorlarda da B sınıfı sürücü belgesiyle kullanılabilecek. Şubat ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğü giren karar kapsamında B sınıfı ehliyeti olanların 125 cc’ye kadar olan motosikletleri de sürebileceği açıklanmıştı. Resmi Gazete’de açıklanan karar kapsamında B sınıfı ehliyete sahip olan vatandaşların herhangi bir kurstan “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması” koşulu yeterli görülürken, 125 cc’ye kadar olan araçların şehir için ulaşımda daha pratik ve ekonomik bir şekilde sağlanmasının yanı sıra ulaşımda da çeşitliliğin sağlanması hedeflendi. Son olarak önemli bir iddia gündeme geldi.

KAPSAMI GENİŞLİYOR

Halk TV’deki iddialara göre, düzenlemenin kapsamı genişletileceği ve yetkili mercilerin ek maddeleri kabul etmeye hazırlandığı bilgisi paylaşıldı. Buna göre, A2 sınıfında yer alan motorların da ilerleyen tarihlerde bu düzenlemenin kapsamına dahil edileceği konuşuluyor.

A2 EHLİYET NEDİR

A2 ehliyet, 125 CC’nin üzerinde bulunan ve teknik olarak 35 kW güce kadar olan ayrıca 0.2 kW/kg güç/ağırlık oranıyla sınırlı motosikletleri kapsamak için kullanılır Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.