Önerilen uyku miktarından daha fazlasını alan yetişkinlerde kalp hastalığı ve ölüm riskinde artış olduğu gözlendi.
Araştırmacılar ortalama sekiz yıl takip edilen 21 ülkede, 35 ila 70 yaş arasındaki yaklaşık 11700 yetişkini incelediler. Kalp hastalığı oranları (inme ya da kalp yetmezliği gibi) ve ölüm oranı gece başına önerilen 6 ila 8 saat uyuyanlar arasında, her 1000 için 7.8 iken, 8 ila 9 saat uyuyanlar arasında, her 1000'de 8.4, gece 10 saatten fazla uyuyanlar arasında her 1000 kişi için 14.8 olarak belirlendi.
Araştırmacılar, önerilen miktarın üzerinde uyuyan insanlarda bu uzun süreli uykunun altında yatan sağlık sorunları olabileceğini söylediler. Avrupa Kalp Dergisi'nde 5 Aralık'ta yayınlanan araştırma yazılarına göre, gündüz uyuklamanın gece boyunca 6 saatten fazla uyuyanlar arasında arttığı, bu durumun kalp hastalığı ve ölüm riski bağlantılı olduğu ileri sürüldü. Bu sorunların 6 saatten az uyuyanlarda rastlanmadığı belirtildi.
Warwick Üniversitesi Kardiyovasküler Tıp ve Epidemiyoloji Profesörü Francesco Cappuccio ise konu hakkında, "Uzun süreli uyku sağlığınızın kötüye gitmesine ya da erken ölüm riskinizin artmasına neden olmaz. Ancak çok fazla uyuyorsanız bu durum sağlığınızın kötüye gittiğine işaret ediyor olabilir" yorumunda bulundu.

