Manavgat İlçesi Beşkonak köyü sınırlarında yer alan “Oluk köprü” 100 metre derinliğindeki kanyon içinden akan Köprü çayın iki yakasını birbiriyle buluşturuyor. Roma dönemi Psidia eyaletinin başkenti Selge şehri yakınında, Pamfhilia kıyılarından Psidia bölgesine uzanan yol üzerinde haşmetli görünümüyle günümüze kadar ayakta durabilen köprü için şimdi endişeler yaşanıyor.

OLUK KÖPRÜ SAHİPSİZ DEĞİLDİR 

Günümüzde yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Köprülü kanyon milli parkı, gezilip görülmeye değecek eşsiz doğal güzellikler de sunuyor. Ancak 14 kilometre uzunluğundaki çılgın nehirde raftingcileri taşıyan safari araçları ve piknikçilere nehrin iki yakasını birleştiren “Oluk köprü” deki yoğun trafiği eleştiren köy halkı, “Bu tarihi köprü üzerinde sadece bisiklet ve yaya yürüyüşlerine izin verilmeli. Ya da ırmağın en yakın iki noktası arasında viyadük köprü kurulmalı” diyerek Oluk köprüye sahip çıkarak görüş ifade ettiler.

BÜĞRÜM KÖPRÜ KURTULDU 

Bölgedeki zengin turizm çeşitliliğinde ekmeklerini sudan, köprüden, balıktan, dağdan, ormandan çıkaran küçük çaplı turizm işletme sahipleri de “Oluk köprü” nün yorgunluğunu dile getirerek “Günümüze kadar sağlam olarak kalabilen bu köprülerden, Oluk Köprü son yıllarda yoğun bir trafiğe sahne oluyor ve göz göre yıpranıyor. Bu nedenle yeni ve daha geniş bir köprünün yapılarak, bu tarihi köprünün koruma altına alınması gerekmektedir. Diğer bir tarihi köprü ise Büğrüm Köprüdür. Bu köprünün yerine, kullanılabilecek bir başka köprü yapıldı ve “Büğrüm Köprü” koruma altına alındı” dediler.

GAZETECİ ERDAL ORHAN'IN GÖZLEMİ:

Sık sık bölge gezilerini sürdüren Gazeteci Erdal Orhan, Beşkonak ve köprülü kanyon üzerindeki tarihi köprüyle ilgili gözlemlerini aktardı. Orhan’ın görüş ve gözlemleri şöyle, “1975 yılından beri bu bölgeyi gezip izliyorum. Son yıllarda yoğun bir turist akınına sahne olan Köprülü kanyon üzerinde yer alan iki tarihi köprü var. Biri “Büğrüm” diğeri “Oluk köprüdür”. Büğrüm köprü yakınına alternatif beton köprü yapılarak sorun çözülmüş. Ancak “Oluk köprü” için Antalya Valiliğinin, Turizm ve ilgili bakanlıkların köprüyle ilgili inceleme ve raporlama yapması gerekir. Yoksa çok geç kalınabilir” diyerek yetkilileri göreve davet etti. Köprülü kanyonda rafting yapan turistler Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.