Türkiye kara teslim!

26.12.2018 16:31

Türkiye'nin genelinde yaşam, hava şartlarından dolayı olumsuz yönde etkileniyor. Yoğun kar yağışı yolları kapatıyor, ulaşım güçlükle sağlanıyor. İşte karın olumsuz etkilediği şehirlerden manzaralar.

Türkiye kara teslim!

Türkiye'nin genelinde etkili olan kar birçok ili olumsuz yönde etkiledi. Bazı bölgelerde kar yolları kapatırken, bazı illerde okullar yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

İşte Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden manzaralar :

Antalya-Konya karayolunda kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda, kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için karayolları ekiplerinin yoğun çalışması devam ediyor. 

Sabaha kadar süren kar yağışı nedeniyle Akseki-Seydişehir karayolunda ekipler ulaşımın aksamaması için çalışma yürütüyor. Akseki-Seydişehir karayolunun bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkisi yakınlarında kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı.

Alacabel'de, gece yolda kalan araç ve tırları karayolları ekipleri kurtardı. Bölgedeki çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren karayolları ekipleri, yolda tuzlama çalışmaları yapıyor. 

Bölge trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Sakarya'da kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bazı mahallelerde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. 

Etkili olan kar yağışında, Hendek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kapalı olan mahalle yollarında kar temizleme çalışmalarına başladı. Kar kalınlığının Dikmen ve Yeniyayla’da 50 santimetre, Kurtuluş ve Göksu mahallerinde 45 santimetre, Aksu Mahallesinde ise 30 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

Karla mücadeleye başlayan Hendek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yağışlar boyunca, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için çalışmalarını aralıksız süreceği belirtildi. 

Aksaray Belediyesi'nde tüm ekiplerin kar seferberliği

Aksaray’da sabaha karşı şehir genelinde başlayan etkili kar yağışına karşı harekete geçen Aksaray Belediyesi, gece erken saatlerde çalışmalara başladı. 

Aksaray Belediyesi karla mücadele ekipleri şehir merkezinde ana arterler başta olmak şehir genelinde kar temizleme çalışmalarına başladı. Karla kaplı yolları ve yaya kaldırımlarını temizleyen ekipler, vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırdı. Kar yağışının etkisini göstermesi ile birlikte Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sabahın erken saatlerinde başkan yardımcıları ile birlikte oluşturduğu kriz masasında çalışmalara başladı. 

300 personel karla mücadele için görevlendirildi 

Karla mücadele ekipleri toplamda 800 km yol ağında kar kürüme, tuzlama, yol açma çalışmalarına başladı. Vatandaşların hiçbir mağduriyet yaşamamaları için yapılan karla mücadele çalışmasında 4 kar kürüme ve tuzlama aracı, 5 greyder, 12 kepçe, 10 kamyon, solüsyon aracı ile birlikte 300 personel sahada çalışmalara başladı.

Ekipler ve iş makineleri şehir merkezinde birçok noktada karla mücadele için görevlendirildikten sonra Başkan Yazgı’da çalışmaları yerinde inceledi. Karla mücadele ekiplerinin gece kar yağışının başlaması ile birlikte şehrin dört bir yanında çalışma yaptığını ifade eden Başkan Yazgı; “Ekiplerimiz ile birlikte kar kürüme, tuzlama, yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Vatandaşlarımız için güvenli yol ağı oluşturarak hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz” dedi.

Kar yağışı öncesinde tüm tedbirlerin alındığını açıklayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, halkın günlük yaşantısını olumsuz etkilememesi için belediye ekiplerin teyakkuzda beklediğini duyurdu. Kar yağışına karşı ‘Tedbirimizi aldık’ diyen Başkan Yazgı, küreme ve tuzlama araçlarının da aralıksız çalıştığını kaydetti. 

Adıyaman'da hastaya giden sağlık ekiplerine kar engeli

 Adıyaman’da hastaya giden 112 Acil Sağlık ekipleri kar nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. 

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde Adıyaman 112 Komuta Kontrol Merkezine bağlı acil sağlık ekipleri, ilçeye bağlı Yarpuzlu köyünde karın ağrısı şikayeti bulunan Yüksel B.’ye müdahale etmek için yola çıktı. Ekipler Yarpuzlu köyü yakınlarında yağan kar nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. Sağlık ekipleri, İl Özel İdaresine bağlı iş makinelerinin yaptığı yol açma çalışmaları sonrası yola devam etti.

Hastaya ulaşan sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından Yüksel B.’yi Sincik İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yüksel B.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Kocaeli Başiskele’nin yüksek kesimlerinde kar mesaisi başladı

Başiskele Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, ilçenin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksama yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor. 

Kar yağışının Başiskele’de hayatı olumsuz etkilememesi için belediye ekiplerince başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Kar yağışı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan Başiskele Belediyesi kar timleri, yağışın etkili olduğu ilçenin yüksek kesimlerinde yol açma ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Başiskele Belediye ekipleri Başkanı Hüseyin Ayaz, "Kar yağışının günlük yaşamda yol açtığı olumsuz etkileri en aza indirmek için oluşturulan karla mücadele ekipleri, meteorolojinin tahminleri doğrultusunda görevlerinin başındalar" dedi. 

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde okullara kar tatili

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi. 

Soğuk ve yağışlı hava tüm Türkiye'yi etkisi altına alırken, Adana'ya 190 kilometre uzaklıkta bulunan Tufanbeyli ilçesinde yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı ve buzlanma hayatı olumsuz etkiledi. Tufanbeyli Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ilçede okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Kar nedeniyle vatandaşlar zorunlu olmadıkça sokağa çıkmıyor. 

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının bugün ve yarın da aralıklarla devam edeceği, hava sıcaklığının gündüz -1 derece gece ise -3 derece olacağı öğrenildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto