Siirtli öğrenciler yumurta viyolünden mangala yaptı

13.10.2020 21:28

Siirt’te Şehit Mehmet Kapusuz Ortaokulu öğrencileri, Türklerin geleneksel oyunu "Mangala" ile diğer zeka geliştirme oyunlarını mukavva ve kartondan yaparak, kendi aralarında müsabakalar düzenliyor.

Siirtli öğrenciler yumurta viyolünden mangala yaptı

Siirt Şehit Öğretmen Mehmet Kapusuz Ortaokulu öğrencileri, maddi imkansızlıklar nedeniyle orjinali alınamayan satranç, mangala, renkli tangram ve sudoku gibi zeka oyunlarının gereçlerini, kullanılmış mukavva ve yumurta viyolu gibi malzemelerden üretiyor.

Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Sezer ile birlikte mukavvadan hazırladıkları oyunları öğrenen ve kendi aralarında müsabaka düzenleyen öğrenciler, oyunların orijinalleriyle oynayacakları günlerin hayallerini kuruyorlar.

Siirt Şehit Öğretmen Mehmet Kapusuz Ortaokulu öğretmenleri, öğrencilerin yetersiz imkanlar nedeniyle bir çok eğitim aracından yoksun olduklarını belirterek, benzer konularda da destek beklediklerinin altını çizdiler.

Siirt’teki öğrencilere yardım etmek isteyen okurlarımız, 0532 271 48 56 nolu WhatsApp ihbar hattımızdan bizimle iletişime geçebilirler.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto