Köyü istila ettiler! Vatandaşlar tedirgin

11.09.2020 17:30

Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy köyünde tırtıl istilası yaşanıyor. Endişelenen köylüler, tırtıllar için önlem alınmasını istiyor.

Köyü istila ettiler! Vatandaşlar tedirgin

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy köyünde tarım arazilerinde sayıları her geçen gün artan tırtıllar vatandaşları endişelendiriyor.

Köyde yaşayanlar özellikle meyve ağaçlarının yapraklarını yiyerek, kurumasına neden olan tırtıllar için önlem alınması gerektiğini söylüyor.

Havva Dursun, “Kelebekle mücadele ediyorduk şimdi tırtıllar çıktı. Kapı, pencere açamıyoruz” dedi. Medine Hafızoğlu da “Ağaçlardan başladı, sebzelerimize kadar her şeyi kuruttu. Artık evimizin içine kadar girmiş durumda. Zor durumdayız” diye konuştu.

İbrahim Metin Atasaral ise “Geçen yıl dut ağacında küçücük bir yerde fark ettik. Bu yıl ise tüm ağaçları sardı. Ceviz yaprağına kadar sarmış durumda. Çaya zarar vermesinden endişe ediyoruz. Biz bazı ilaçlama çalışmaları yapıyoruz ama yetkililerin durumla ilgilenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Ziraat Mühendisi Mustafa Atasaral ise önlem alınması çağrısında bulunarak, “Korkumuz tırtılların çaya zarar vermesi. Yetkililerden yardım bekleniyor. Lokal uygulamalarla, bu sorunla başa çıkılamıyor. Özellikle larva döneminde zararlı oluyor. Önlem alınması gerekiyor” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto