Duruşma salonunda, maktulün babası Osman annesi Gülen ve ablası Burcu Kaya, tarafların avukatları ile "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" temsilcileri de hazır bulundu. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Mehmet Poyraz Çalhan ve Necati Demir tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
Taraflardan Yargıtayın bozma kararına ilişkin beyanların alınmasının ardından söz verilen Mehmet Poyraz Çalhan, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Necati Demir ise suç işlemediklerini öne sürerek kaçma ihtimalleri olmadığını, tahliye olmak istediklerini belirtti.
Demir’in avukatı Ali İncesu, hiçbir delil olmamasına rağmen sanıkların nitelikli cinsel istismar suçundan ceza almalarının kabul edilemez olduğunu savundu.
MUĞLA
Yayınlanma: 04 Mart 2021 - 14:36
Cansu Kaya davasında Yargıtay'dan flaş karar!
Muğla’nın Ortaca ilçesinde 14 Haziran 2015’te kaybolan ve 2 gün sonra Dalyan Kanalı’nda cesedi bulunan Cansu Kaya’nın ölümü ile ilgili davada sanıklara verilen ceza Yargıtay tarafından bozulurken, iki sanık tekrar hakim karşısına çıktı.
MUĞLA
04 Mart 2021 - 14:36