İzmir'deki depremde çöken Rıza Bey Apartmanı ile ilgili şoke eden detay

31.10.2020 15:12

İzmir'deki depremde yıkılan 8 katlı Rıza Bey Apartmanı ile ilgili şoke eden bir ayrıntı ortaya çıktı. Deniz Jeoloğu ve Jeofizikçi Cenk Yaltırak, bölgenin eski fotoğrafını paylaşarak, yıkılan binanın 2000 yılında çevresinin sulak bir bostan olduğunu söyledi.

İzmir'deki depremde çöken Rıza Bey Apartmanı ile ilgili şoke eden detay

Türkiye'yi yasa boğan 6,6 büyüklüğündeki İzmir depremi birçok yıkıma sebep oldu. Bayraklı ilçesinin Sakarya Caddesi, Mansuroğlu Mahallesi'nde bulunan Rıza Bey Apartmanı'ydı.

8 katlıapartmanın balkonlarında depremden önce çatlaklar olduğu iddia edildi. Sondakika.com'un haberine göre; Hâlâ arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü apartmanla ilgili çarpıcı açıklama ise Deniz Jeoloğu ve Jeofizikçi olan Cenk Yaltırak'tan geldi. Yaltırak, yıkılan binanın 2000 yılında çevresinin sulak bir bostan olduğunu gösteren fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

"Salata ekeceklerine apartman ekmişler"

Yerbilimci Yaltırak fotoğrafların altına ise şu mesajı yazdı:

"Yıkılan binalardan biri; yepyeni, en alt katı dükkan, sadece 2000 yılında etrafı sulak bostan. Salata ekeceğine apartman ekerek zengin olunan bir bölge. Tarım alanları akarsu yatakları içinde değişken zemin yaratır. Binadaki en ufak hatayı affetmez."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto