"HES" kodunu sordular, kimse cevap veremedi

25.09.2020 10:10

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, yolculuk ve kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılan HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasını, Erzurum’da çok sayıda kişi ilk kez duyduklarını; HES kodu ve uygulamanın ne olduğunu ve nerede kullanıldığından haberdar olmadıklarını söyledi

"HES" kodunu sordular, kimse cevap veremedi

Koronavirüs salgınında düşük vaka sayıları nedeniyle örnek olarak gösterilen Erzurum'da son dönemde vaka sayılarında patlama yaşandı.

Normalleşme sürecinin ardından 2 ay boyunca her geçen gün vaka sayılarının arttığı kent, ağır hasta sayısı yüksek olan iller arasına girdi. Vali Okay Memiş, 17 Eylül'de merkez Yakutiye ilçesinde yaptığı denetimde, "Vakaları bir platoya indirdik. Tıpkı Erzurum platosu gibi pandemide de platodayız. Vakalarda inişe geçtik. Biraz daha denetimleri artırarak bu inişi sürdürmek istiyoruz. Daha anlamlı bir inişle çok daha sağlıklı bir ortamı oluşturmak istiyoruz" dedi. 

İlk defa duydular

Telefonlarında HES uygulaması olmadığını söyleyen vatandaşlar, daha önce de HES kodu almadığını söyledi. İlk kez duydukları HES kodunun ne işe yaradığını ve nerede kullanacaklarını sordu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto