'Müzisyen kardeşler' 7 yıldır müzikle hayatta kalıyorlar

02.10.2020 09:52

Bolu'da 3 kardeş, 7 yıldır geçimlerini sokakta müzik yaparak sağlıyor.

'Müzisyen kardeşler' 7 yıldır müzikle hayatta kalıyorlar

Erdal (41), Murat (26) ve Serdar Balkan (18) kardeşler, kentin en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi'nde 7 yıldır sokak müzisyenliği yapıyor. Popüler şarkıları seslendiren kardeşler, kentte yaşayan vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Kardeşler, sokak müziği sayesinde hem geçimini sağlıyor hem de en küçük kardeşleri olan Serdar Balkan'ın okul ihtiyaçlarını karşılıyor.

'Müzik yaparak, insanları eğlendirmeye çalışıyoruz'

Okul ihtiyaçlarını müzik sayesinde sağladığını belirten lise son öğrencisi Serdar Balkan, "Ben müziğe 12 yaşımda başladım. Neredeyse 6-7 yıldır müzikle uğraşıyorum. Ailemizin geçimini böyle sağlıyoruz. İnsanlara müzik ile motivasyon vermeye çalışıyoruz. Öğrenciyim, okul ihtiyaçlarımı müzik yaparak karşılıyorum. Koronavirüs nedeniyle okullar da kapandı. Ben de okul ihtiyaçlarımı karşılamak için müzik yaparak, para biriktiriyorum" diye konuştu. 


'Müzik yaparak, insanları eğlendirmeye çalışıyoruz'

Ağabeyinin klarneti ile klarnet çalmayı öğrendiğini söyleyen Murat Balkan, "8-9 senedir klarnet çalıyorum. İnsanlara moral vermeye çalışıyorum. Müzik yaparak, insanları eğlendirmeye çalışıyoruz. Bazen görevlilerden yana sıkıntı yaşıyoruz. Bunların olmamasını istiyoruz ama yapacak bir şey yok" dedi.

Erdal Balkan ise, "Ben 26 senedir hem klarnet hem de darbuka çalıyorum. Bizler insanlara virüs döneminde moral vermeye çalışıyoruz ama insanlar bizi anlamıyorlar. Biz de 3 kardeş çalgılarımız ile burada müzik yapıyoruz. Geçimimizi böyle sağlıyoruz. Çoluğumuz çocuğumuz var. Biz devletimizden ve Bolu’dan sanata saygı göstermelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto