Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: "Basite alınacak bir hastalık değil"

13.12.2020 09:51

Koronavirüsü atlatan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Küçümsendiği gibi basit bir hastalık değil" dedi. Başkan Ercengiz, 2 personelin hayatını kaybettiğini söyledi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: "Basite alınacak bir hastalık değil"

Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz'in 6 Kasım'da yaptırdığı koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından evde tedavisine başlandı. Başkan Ercengiz'in tedavisi, daha sonra Burdur Devlet Hastanesi'nde devam etti. Bir süre sonra oksijen satürasyonunun (kan oksijen doygunluğu) düşmesi üzerine 15 Kasım'da Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Ercengiz, buradaki tedavisinin tamamlanmasından sonra 20 Kasım'da taburcu edildi ve evinde istirahate çekildi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 

'TOPLUMSAL BİR SALGINA DÖNÜŞTÜ'

Yaşadığı süreç hakkında Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine konuşan Başkan Ercengiz, "Ülkemizde 11 Mart'tan itibaren görülmeye başlanan vakayla birlikte Covid-19'la tanıştık. İlk başta önemsemedik, halk olarak küçümsedik, hastalığın öldürücü boyutunu ya da toplumsal yan etkilerini, zararlarını ilk başta çok algılayamadık. Geldiğimiz noktada süreç tamamen toplumsal bir salgına dönüştü. Bu konuda yetkililerin çabası, gayreti özellikle sağlık emekçilerinin gayretinin, çabasının boşa gitmemesi için halkımızın bilinçli olması gerektiğine inanıyorum" dedi.

'KÜÇÜMSENDİĞİ GİBİ BİR HASTALIK DEĞİL'

Hastalığın tedavisiyle ilgili yapılabilen aşılardaki gelişmeler dışında çok fazla bir şey olmadığını aktaran Başkan Ercengiz, vatandaşın alınan tedbirlere uyması gerektiğini vurguladı. Ercengiz, "Ben de Covid-19 salgınından nasibini almış bir yurttaş olarak şunu söylemek isterim; küçümsendiği gibi basit bir hastalık değil. Kimimiz ayakta atlattı, kimimiz çok ağır travmalarla ve sonucunda belki sekelleriyle birlikte yani hastalığa bağlı vücutta olumsuz eksilerle bu hastalıktan kurtuluyor, kimisi de maalesef hayatını kaybediyor ama Covid-19 basite alınacak bir hastalık değil" diye konuştu.

'KİME NASIL ETKİ EDECEĞİ BELLİ DEĞİL'

Hastalığın başında kendisinin de sadece belirtilerle atlatacağını düşündüğünü aktaran Başkan Ercengiz, şöyle devam etti:

"Fakat semptomların üzerine birtakım olumsuz tablolar eklenince maalesef evimde tedavi yerine hastanede tedaviyle geçen bir süreci yaşadım. Bu hastalığın kesinlikle kime, nasıl, ne kadar etki edeceği belli değil. Ben sigara kullanmıyorum. Vücut kitle indeksim anormal değil, obez değilim, beslenmeme dikkat eden bir insanım, spor geçmişim var ve kronik bir hastalığım olmamasına rağmen tabloyu ağıra yakın seyredenlerden birisi oldum. Vatandaşların aşılama başlayıncaya kadar kamu görevlilerinin, Bilim Kurulu'nun, Sağlık Bakanı'mızın ve bakanlık yetkililerinin, tüm bu konuda kendini yetkili hisseden kim varsa sözlerini ciddiye almasında fayda var."

'2 KARDEŞİMİZİ KAYBETTİK'

Koronavirüs salgınından belediye personelinin de etkilendiğini söyleyen Başkan Ercengiz, "Belediye personelinden bu güne kadar Covid-19'a bağlı olarak 2 kardeşimizi kaybettik. Onun dışında arkadaşlarımızın kimisi ayakta atlattı, kimisi de medikal destekle görevlerinin başına geri dönebildi. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çünkü önce onlar sağlıklı olursa Burdur halkına hizmet ederek sağlıklı ortamları yaratabilir. Gerekli uyarıları yapıyoruz. İnşallah aşılama başlayıncaya kadar da en az kayıpla bu süreci götürmek istiyoruz" dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto