Balık ölümlerinin gerçekleştiği göldeki araştırma sonuçlandı

05.10.2020 17:47

 Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Yapraklı Baraj Gölü, geçen ay yaşanan balık ölümleriyle gündem olmuştu. Konuyla ilgili yapılan araştırmaya göre, su kalitesinde herhangi bir kirliliğe rastlanmadı.

Balık ölümlerinin gerçekleştiği göldeki araştırma sonuçlandı

Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan Yapraklı Baraj Gölü'nde geçen ay yüzlerce İsrail sazanı türündeki balığın ölümü ilçede şaşkınlık yaratmıştı. Ölümlerin ardından İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sudan numune alınarak, Burdur Gıda Kontrol Laboratuvarı'na gönderildi.

Ölen balıklar, otoliz (hayvan ya da bitki hücrelerinin, bakteri ve küf gibi dış etkenlerin her türlü etkisi dışında, kendi enzimleriyle tahrip olması ve aşırı olgunlaşan meyvelerde olduğu gibi bir çeşit erimeye ya da sıvılaşmaya uğraması) olduğu için balıklardan numune alınmadı.

Kirliliğe rastlanmadı 

Burdur Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda yapılan incelemeye göre, su kriterlerinde balıkların ölümüne neden olacak duruma rastlanmadı.

Balık ölümlerinin nedeninin belirlenmesi amacıyla Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü ekipleri tarafından baraj gölünde inceleme yapılacağı kaydedildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto