ATM dolandırıcılarının tuzağı ortaya çıktı

01.10.2020 21:32

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kimliği belirsiz kişiler bir bankaya ait ATM'ye kameralı kart kopyalama aparatı yerleştirdi. Dolandırıcıların bu tuzağı dikkatli bir vatandaş tarafından fark edildi.

ATM dolandırıcılarının tuzağı ortaya çıktı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde otogar karşısı çevre yolu üzerinde bir bankaya ait ATM cihazından para çekmek isteyen Ferhat Kaler isimli bir kişi kartını yuvaya yerleştirirken bir tuhaflık olduğunu fark etti.

Vatandaş duyduğu şüphe üzerine 155’i arayarak durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler yaptıkları inceleme sonucunda ATM’ye yerleştirilmiş şekilde kameralı bir kart kopyalama aparatı buldu.

Gelişmeler üzerine hem ATM’lerdeki hem de bölgedeki kameraları incelenerek geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Dikkatli vatandaş olayı anlattı 

Öte yandan, dolandırıcıların tuzağını ortaya çıkaran Ferhat Kaler isimli dikkatli vatandaş konu ile ilgili, “Arkadaşla para çekmeye gelirken arkadaş kartı bankamatiğe soktu. ATM bizden doğum tarihini istedi. Arkadaşım doğum tarihini girince işleminizi şu anda gerçekleştirmiyoruz diye bir yazı çıktı ve kartı geri attı. Polisi aradık ekipler geldi ve kamerayı ve kopyalama cihazını tespit ettiler“ dedi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto