YÜKLENİCİ FİRMAYA SÖZLEŞME FESHİ

07.06.2017 17:00

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde okul inşaatını üstlenen yüklenici firmanın sözleşme şartlarına riayet etmemesi nedeniyle sözleşmesi feshedildi.

YÜKLENİCİ FİRMAYA SÖZLEŞME FESHİ

Okulu yaptıran hayırsever Mustafa Kemer, kısa zamanda yeni ihale yapılmasını beklediklerini açıkladı.

Korkutelili hayırsever işadamı Olbia Otel sahibi Mustafa Kemer tarafından geçen yıl 20 Mart tarihinde Antalya Valiliğindeki okul protokolünün ardından ilçe merkezinde 24 derslikli okul inşaatına başlandı. Ancak inşaatı yapan yüklenici firmanın yeterli ödeneğinin olmaması nedeniyle valilik tarafından sözleşme feshedildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mustafa Kemer, "Müteahhit firma sözleşmesine riayet etmeyerek işi askıya alması neticesinde ilgili makamlar tarafından sözleşmesi iptal edilerek yeni bir ihale söz konusu olmuştur. En kısa zamanda ihale yapılarak inşaat tamamlanacaktır. Korkuteli halkı müsterih olsun" dedi.

Okulun son durumunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yazdığını aktaran Kemer, "İnşaatı alan firma geciktiği için ceza aldı. İnşaatı tamamlamadığı için sözleşmesi feshedildi. İstihkakı da ödenmedi. Firmanın borcu çok olduğu için Antalya Valiliği tarafından sözleşme fesih edildi. Şu an kanuni süre bekleniyor. Kanuni süre tamamlandığında inşaat tekrar ihaleye çıkacak. Okulumuz en kısa zamanda ihale yapılarak inşaat tamamlanacaktır" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto