YSK'nın ATSO seçimleri ile gerekçeli kararını açıkladı! Davut Çetin tepki gösterdi

27.10.2022 15:00

Antalya haber... Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimlerinin sonrasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 14 Ekim'de açıkladığı kısa kararın ardından gerekçeli kararını 14 gün sonra açıkladı.

YSK'nın ATSO seçimleri ile gerekçeli kararını açıkladı! Davut Çetin tepki gösterdi

Antalya haber... Açıklanan gerekçeli karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Davut Çetin, alınan kararın YSK'nın yetkisi dışında olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu, seçmenlerin Anayasal haklarını ihlal eden yok hükmündeki bu karara karşı bütün itiraz haklarını kullanacaklarını ifade etti.

Açıklanan gerekçeli kararın bir yetki gaspı olduğunu ifade eden Davut Çetin, 6'ya karşı 5 oyla kabul edilmesinin kamuoyu vicdanını zedelediğini söyledi. Gerekçeli kararın altında YSK Başkanı ve YSK Başkanvekili olmak üzere 3 kıdemli üyenin de muhalefet şerhi koyduğunun altını çizen Davut Çetin, “Gerekçeli kararın 'karşı oy' açıklamasında da net olarak görüleceği gibi bu karar YSK'nın yetki alanının dışındadır. Bunu YSK Başkanı, Başkanvekili ve 3 kıdemli üye net olarak ifade etmiştir. Kararın karşı oy kısmında 'Bu kararlara karşı, ilan süresi içinde il seçim kurulu nezdinde itiraz edilebilir. İl seçim kurulu itirazı bir (1) gün içinde karara bağlar. Bu karar kesin olup, bu karara karşı Yüksek Seçim Kuruluna itiraz edilemez' kısmı net olarak ifade edilmiştir. Anayasa profesörleri, hukukçular, yüksek yargı mensupları ve konuştuğumuz her kim varsa bu kararın yanlış olduğunu ifade ediyor" dedi.

'GEREKÇELİ KARAR KAMUOYU VİCDANINI RAHATSIZ EDİYOR'

Açıklanan bu kararın tamamen hukuk dışı olduğunu söyleyen Davut Çetin, “Açıklanan gerekçede vurgu yapılan Anayasa'nın 79'uncu Maddesi'de yine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği seçimlerini kapsamayan hatta Belediye Başkanlığı seçimleri gibi Mahalli İdare seçimlerini bile kapsamamaktadır. Bu madde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği gibi genel seçimleri kapsayan bir maddedir. Bununla birlikte YSK kararı açık bir şekilde sandık tutanakları ile de uyumsuz rakamsal veriler içermektedir. Kararın gerekçesi bariz şekilde hatalı verilere dayanmaktadır. Bu hususlarla ilgili daha sonra ayrıntılı açıklamalarda bulunacağız. Biz en baştan bu yana kendimize karşı bir karar istemediğimizi adaletin yerini bulması gerektiğini söyledik. Bugün geldiğimiz noktada açıklanan gerekçeli karar kamuoyu vicdanını rahatsız eden bir karar olmuştur" ifadelerini kullandı.

'MÜCADELEMİZİ ALDIĞIMIZ HER BİR OY İÇİN SÜRDÜRECEĞİZ'

Alınan bu kararla YSK'nın güvenilirliğini de sarstığını ifade eden Davut Çetin, şunları söyledi:

“YSK'nın görevi verilen oylardaki tercihlerin güvenilirliğini korumak değil midir? Ülkemiz 2023 ve 2024 yıllarının öncesinde bir seçim sürecine girmiş bulunmaktadır. Seçim güvenliği her şeyin ötesindedir. Bu artık benim ya da yol arkadaşlarımızın sorunu olmaktan çıkmıştır. Bu yerel bir sorun olmaktan çıkmıştır. Bu tüm vatandaşlarımızın, Türkiye'deki 365 Oda ve Borsa'nın, esnaf birliklerinin, Baro'ların, meslek odalarının, siyasilerin ve seçimlerde aday olacak, oy verecek olan her bir vatandaşımızın sorunudur. Biz mücadelemizi aldığımız her bir oy için sonuna kadar sürdüreceğiz."

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı