YETİŞTİRDİĞİ SÜLÜNLERİ DOĞAYA SALDI

13.06.2017 15:00

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde oturan 50 yaşındaki Mehmet Çavuş, bugüne kadar kümeste yetiştirdiği 104 sülünü doğaya saldı.

YETİŞTİRDİĞİ SÜLÜNLERİ DOĞAYA SALDI

Demre'ye bağlı Büyük Kum Mahallesi Kum Dağı mevkiindeki yazlık sitede görevli olarak çalışan Mehmet Çavuş, sitenin yanındaki boş arsada, değişik kümes hayvanları besliyor. Mehmet Çavuş, iki önce pazardan iki dişi, bir de erkek sülün satın aldı. Sülünler için ayrı kümes yaparak onları besleyen Çavuş, dişi sülünlerin yumurtalarından civciv makinasında, bugüne kadar yaklaşık 120 yavru üretti. Onları da 8 aylık olunca doğaya salmaya başladı.

Şu ana kadar 52'si dişi, 52'si erkek toplam 104 sülünü doğaya salan Mehmet Çavuş, "Elmalı'da büyüdüm. Çocukluğum hayvanların içinde, çobanlık yaparak geçti. Doğanın çiçeklerle bitkilerle yabani hayvanlarla güzelleşeceğine inanıyorum. Ancak günümüzde doğal yaşam git gide ölüyor. Şu ana kadar yetiştirdiğim 104 sülünü doğaya saldım. Hepsini Kum Dağı bölgesine, bir erkek bir dişi olarak saldım. Onların üremesini istiyorum. Kum Dağı, sülünlerin sesleriyle güzelleşsin. Avcılardan tek isteğim, onları vurmasınlar. Onlar Kum Dağı'nda çoğalsın. Ben tavuklarımın yumurtasından kazandığım paralarla sülünleri besleyip büyüttüm. Sülün yetiştirmeye ve doğaya salmaya devam edeceğim. Bunu bir vatandaşlık görevi olarak görüyorum. Doğayı zenginleştirerek, gelecek kuşakların sülün sesi duymasına katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto