Yerli iş makineleri fuarı açıldı

04.10.2017 18:32

Türkiye'nin ilk ve tamamı yerli iş ve inşaat makineleri üreticisi firmaların katılımıyla düzenlenen CM Expo İş İnşaat Makinaları ve Ekipmanları Fuarı, Antalya'da ANFAŞ Fuar Merkezi'nde açıldı.

Bosphorus Expo firması tarafından 4-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Cm Expo İş, İnşaat Makinaları ve Ekipmanları Fuarı'na, tamamı Türkiye'de iş ve inşaat makineleri üzerine üretim yapan firmalar katılıyor. Fuarın açılışına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, birçok Afrika ülkesinden üst düzey yönetici ve işadamıyla davetliler katıldı.

CM EXPO IS INSAAT MAKINALARI VE EKIPMANLARI FUARI, ANTALYA'DA ANFAS FUAR MERKEZI'NDE ACILDI. FUARIN ACILISINA ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU, BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, EKONOMI BAKAN YARDIMCISI FATIH METIN, ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI DAVUT CETIN, BIRCOK AFRIKA ULKESINDEN UST DUZEY YONETICI VE ISADAMIYLA DAVETLILER KATILDI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

'BU ALANDA ÇOK İYİ YOLDAYIZ'

2016 yılında Almanya'daki bir makine fuarına gittiğinde, fuara Türkiye'den katılan firmaları görünce kendinden biraz utandığını kaydeden Vali Karaloğlu, “Çünkü Türkiye'deki iş ve inşaat makineleri teknolojisinin bu kadar geliştiğini Almanya'da fark etmiş olmaktan utandım. Bu alanda çok ileri yoldayız. Çok büyük segmentlerde bile çok kaliteli makineleri görmekten çok mutlu oldum. Böyle bir güzel organizasyon için Antalya'nın seçilmiş olması da başarı. Çin'den sonra dünyada ikinci konumdaki Türk müteahhitlik sektörü de dünyanın birçok ülkesinde alt ve üst yapı işlerini bizim yerli firmalarımız yapıyor" dedi.

CM EXPO IS INSAAT MAKINALARI VE EKIPMANLARI FUARI, ANTALYA'DA ANFAS FUAR MERKEZI'NDE ACILDI. FUARIN ACILISINA ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU, BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, EKONOMI BAKAN YARDIMCISI FATIH METIN, ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI DAVUT CETIN, BIRCOK AFRIKA ULKESINDEN UST DUZEY YONETICI VE ISADAMIYLA DAVETLILER KATILDI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

FUARCILIKTAKİ GELİŞME UMUT VERİCİ

Antalya'da ilki düzenlenen bu fuarın başarılı olması için gereken desteği vereceklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise “İnşallah gelişerek 10.'sunun, 20.'sinin düzenlenmesini arzu ediyoruz. Antalya'nın fuarcılıkla ilgili gelişmesi umut verici ve turizmde olduğu gibi bu alanda da tüm dünyayı misafir etmeye hazırız. Antalya'da her yıl yabancı vatandaşlar 5 bin konut alıyor ve ikinci evleri olarak görüyor. Bu fuarın en önemli tarafı tamamen yerli firmaların ürünlerinin bulunması" diye konuştu.

CM EXPO IS INSAAT MAKINALARI VE EKIPMANLARI FUARI, ANTALYA'DA ANFAS FUAR MERKEZI'NDE ACILDI. FUARIN ACILISINA KATILAN  ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, IS MAKINESINE BINEREK OBJEKTIFLERE POZ VERDI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

3.5 MİLYAR LİRA DESTEK

Antalya'nın 1 milyar doları aşan ihracat rakamlarıyla hedeflerini yakalayan örnek bir şehir olduğunu belirten Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin de “İnşallah Antalya'yı önümüzdeki süreçte ilk 10 arasındaki iller arasında da bekliyoruz. Ekonomi Bakanlığı olarak faaliyetlerimizi yeterince dile getiremiyoruz. Biz bu destekleri 25 yıldır veriyoruz. Şu an aramızda 300 işadamı var, çeşitli ülkelerden gelen ve masraflarını biz karşılıyoruz. Biz ülkemizdeki yatırımın, üretimin, istihdamın, katma değerin artması noktasında her türlü desteği işadamına, yatırımcımıza sağlıyoruz. Bugün itibariyle 3.5 milyar lira destek veren bir Ekonomi Bakanlığı'ndan bahsediyoruz. İhracata katkı veren, STK'lara ve ihracatçılarımıza her türlü uluslararası faaliyeti destekliyoruz. Bugünkü fuarı da destekliyoruz" dedi.

CM EXPO IS INSAAT MAKINALARI VE EKIPMANLARI FUARI, ANTALYA'DA ANFAS FUAR MERKEZI'NDE ACILDI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Antalya'nın son iki yılda ev sahipliği yaptığı Expo, B20, G20 gibi dev organizasyonları hatırlatan ATSO Başkanı Davut Çetin de şunları kaydetti:

“Mesafe olarak Avrupa'ya ve birçok ülkeye çok yakın bir iliz. O yüzden bu tür fuarların Antalya'da yapılması çok önemli. Turizmin yanında kongre ve fuar organizasyonlarında Türkiye'nin başkenti olma yolunda ilerliyoruz."

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto