Antalya haber... Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek  6-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Antalya Türkmen Yörük Festivali'nin tanıtımı için sadece Demirören grubuna ait Hürriyet ve Milliyet gazetelerine ilan verdi.  Ancak zorluklar içinde yayınlarını sürdüren ve Antalya için de önemli misyonlar üstlenen yerel basına bu ilanların verilmemesi tepkiyle karşılandı.

AGC'DEN BÜYÜK TEPKİ

Antalya Gazetecileri Cemiyeti  Genel Sekreteri Rasim Gündüz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Öteden beri Antalya'da maalesef yerel yönetimler, istisnalar hariç tabii, gerçek anlamda bu kente hizmet eden, kentin dertlerine, sorunlarına duyarlı olan yerel basını hep geri planda tutmaktadır. Bu kentte yapılan önemli festivallerin, büyük organizasyonların, yerel yönetimlerin karşılaştığı sıkıntıların haberi için aranan yerel medya, sıra reklam vermeye gelince üvey evlat muamelesi görmektedir. Bu tavır bizi üzmektedir. Bu algının değişmesi için gayret ediyoruz. Yerel basının önemini bıkmadan usanmadan her ortamda anlatıyor, bu hususta yetkili , sorumlu mercileri de uyarıyoruz. Aslında bir kentin ilerlemesi, sorunlarına çözüm aranması, bunların genel idareye iletilmesi noktasında yerel basın önemli bir görev üstleniyor. Kentin ateşleyici gücü yerel medyadır. Çevre sorunlarından tutun da yatırımların önündeki engellerin kaldırılmasına kadar Antalya basını rüştünü ispatlamıştır. Siyasetin bile suspus olduğu anlarda yerel basın bu kentin sorunlarına çare aranması noktasında yaptıkları yayınlarla öncü olmuştur. Hal böyleyken Antalya’da  adeta yerel basının güçlenmesini istemeyen gizli bir el var sanki. Yerel basın güçlenirse başımıza iş alırız diye düşünenler var. Yaşadığımız son olay düşündürücüdür. Neye göre , hangi değerlendirmelere göre reklam planlaması yapılıyor anlaşılır gibi değil. Antalya'nın en üst yerel yönetim organı Büyükşehir’in daha hassas davranması gerekirdi.” diye konuştu. [caption id="attachment_534528" align="alignnone" width="640"] Antalya Gazetecileri Cemiyeti  Genel Sekreteri Rasim Gündüz[/caption]

"GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ"

AGC olarak gerekli adımları atacaklarını belirten Genel Sekreter Gündüz, "Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yerel basını bir kenara bırakması hatadır. Bu hatanın telafi edilmesini beklemek Antalya yerel basınının hakkıdır. Bu kentte gazetecilik yapan yerel basın temsilcileri o bahsi geçen Yörükler Şöleni'nin tanıtımının yapıldığı basın toplantısında en öndeydi. Yerel basın, sadece belediye faaliyetlerinin duyurulması için haber bülteni gönderilen, haber yapılsın diye bir takım etkinliklere davet edilmeye yarayan yapılar değildir. Bakıyoruz da , Cumhurbaşkanlığı Genelgesi başta olmak üzere, müfettiş denetimi, mevzuat engeli gibi gerekçelerle bin dereden su getirenler, sıra ulusal medyaya gelince, üstelik hangi kriterin baz alındığı tartışmalı yayınlara reklam vermede hiç bir engel tanınmıyor. Gazetecilerin en büyük örgütlü gücü olan AGC olarak önceliğimiz merkezi Antalya’da olan yerel basındır. Onlarca basın emekçisinin çalıştığı yerel basın kuruluşlarını kimse yok sayamaz. Bunun düzeltilmesi noktasında her türlü girişimde bulunacağız" dedi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.