Yangınzede çiftçilere Kızılay’dan Geçim Kaynağı Desteği’

15.02.2022 16:26

Antalya haber... Manavgat ilçesinde meydana gelen Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınında maddi zarara uğrayan vatandaşlar için Kızılay tarafından toplanan bağışların dağıtımına başlandı.

Yangınzede çiftçilere Kızılay’dan Geçim Kaynağı Desteği’

Antalya haber...  Türk Kızılay Manavgat Şube Başkanı Pınar Kapukaya, bölgede toplam 894 hanedeki 3 bin 462 vatandaşa 10 milyon 340 bin 500 TL tutarında nakdi yardımın dağıtımına başlandığını söyledi.

‘Geçim kaynağı desteği’ kapsamında 45 bin 500 TL maddi desteği bankadan alan Ümmü Oğuz, “Yangının ardından devletimiz, milletimiz ve kurumlar her türlü desteği verdi. Allah herkesten razı olsun” dedi.
14 bin 900 TL destek alan Hüseyin Katlanır ise yangının yaralarının söz verildiği gibi kısa sürede sarıldığını belirterek, Türk Kızılay'ı ve bağış yapan herkese teşekkür etti.

2021 yazında ilk olarak Manavgat’ta başlayarak ülkenin birçok noktasında meydana gelen, çok sayıda vatandaşı mağdur eden orman yangınlarının yaralarını saran Kızılay, yangınzede ailelere geçim kaynaklarına yönelik de destek sağlıyor. İyileştirme çalışmaları yürüten Kızılay, ailelere nakdi yardımlarını ulaştırıyor.

Türk Kızılayı'nın, yangından etkilenen ailelere acil yardımlar, yanan evlerin onarımları, eşya temini sağladığını belirten Türk Kızılay Manavgat Şube Başkanı Pınar Kapukaya, Kızılay'ın, iyileştirme çalışmaları kapsamında da tarım ve hayvancılık faaliyetleri zarara uğradığı için geçimini sağlayamayanlara nakdi yardımlar yaptığını, yürütülen iyileştirme çalışmalarının bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde yapıldığını dile getirdi.

"900 AİLEYİ 10 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE NAKDİ DESTEK"

Kızılay’ın sosyal hizmet uzmanları tarafından yapılan tespitler sonucu belirlenen ihtiyaçlar karşılanarak iyileştirme çalışmaları yürütüldüğüne dikkat çeken Kapukaya, “Ailelerin yanan evlerinin bakım onarım masraflarının karşılanabilmesi, ev eşyalarının yeniden temini yapılırken tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile geçimini sağlayan fakat yangınlar sonucunda geçim kaynakları zarar gören afetzedelerin kayıplarının karşılanması için ise nakdi yardımlar sağlanıyor. Nakdi yardım programı doğrultusunda işsiz kalan, geçimini sağlayamayacak durumda olan afetzedelere geçim desteği olması ve afetzede öğrencilerin eğitimine destek vermek amacıyla bölgede toplam 894 hanedeki 3 bin 462 vatandaşa 10 milyon 340 bin 500 TL tutarında nakdi yardım ulaştırılıyor. Geçim Kaynağı Desteği çerçevesinde hak sahibi olan vatandaşlara ödemeleri Ziraat Bankası Manavgat Şubesi üzerinden sürüyor” dedi.

"AYNİ YARDIMLAR DA 2 MİLYON TL'Yİ AŞTI"

Afetzedelere hayırseverlerin ayni yardım malzemesi bağışlarını da ulaştıran Kızılay’ın, Manavgat, Osmaniye, Kadirli, Adana, Mersin, Muğla Marmaris, Menteşe, Milas’ta yangınlarda evi, eşyaları, ekili dikili arazisi, tarım makineleri ve hayvanları zarar gören bin 778 haneye gıda kolisi, hijyen seti, alışveriş kartı, ev tefrişat malzemesi olarak toplam 2 milyon 123 bin TL tutarında ayni yardım yaptığı bildirildi.

"RAHMETLİ KOCAMIN FOTOĞRAF VE KIYAFETLERİNE ÜZÜLDÜM"

Türk Kızılay’ının ‘geçim kaynağı desteği’ kapsamında 45 bin 500 TL maddi desteği bankadan alan Ümmü Oğuz, yangının ardından her türlü desteği gördüklerini, devletin başta olmak üzere herkesin sözünü yerine getirdiğini belirterek “Yangında birçok şeyimizi kaybettik. Hepsi geri getirilebilir. Beni en fazla üzen 3 yıl önce rahmetli olan eşimin fotoğrafları ve dolabında ilk günkü gibi duran kıyafetlerinin yanması oldu. Ben aradan 3 yıl geçmesine rağmen sanki cuma namazından eve dönecekmiş gibi kocamın her şeyine gözüm gibi bakıyordum” diye konuştu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Meteoroloji ve bakanlıktan uyarılar peş peş geldi! Bu saatlerde dışarı çıkmayın

Meteoroloji ve bakanlıktan uyarılar pe..

Meteoroloji ve bakanlıktan uyarılar peş peş geldi! Bu saatlerde dışarı çıkmayın
Wi-Fi'daki büyük tehlike! Her şeyinizi kaybedebilirsiniz!

Wi-Fi'daki büyük tehlike! Her şeyinizi..

Wi-Fi'daki büyük tehlike! Her şeyinizi kaybedebilirsiniz!
IBAN korkusu vatandaşı tedirgin etti! Herkes birbirini ihbar ediyor

IBAN korkusu vatandaşı tedirgin etti H..

IBAN korkusu vatandaşı tedirgin etti! Herkes birbirini ihbar ediyor
Antalya Valiliği Kepez Belediyesine seçim için yazı gönderdi.

Antalya Valiliği Kepez Belediyesine se..

Antalya Valiliği Kepez Belediyesine seçim için yazı gönderdi.
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden yağış ve toz aşımı uyarısı! 23.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden yağış ve toz aşımı uyarısı! 23.4.2024
Muratpaşa’da 23 Nisan coşkusu! Birbirinden renkli gösterilerle kutladı

Muratpaşa’da 23 Nisan coşkusu! Birbiri..

Muratpaşa’da 23 Nisan coşkusu! Birbirinden renkli gösterilerle kutladı