Vali Karaloğlu: "O işletmeler mühürlenecek"

11.12.2019 16:55

Mavi Bayrak ve Çevre Eğitim Çalışmaları İl Değerlendirme Toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleşti. 

Vali Karaloğlu: "O işletmeler mühürlenecek"

Mavi Bayrak ve Çevre Eğitim Çalışmaları İl Değerlendirme Toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleşti. 

Antalya Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen görüşmeye, Vali Münir Karaloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, TUÇEV Yönetim kurulu Üyeleri Cenk Bayaz, Ali Keleş ve TUÇEV Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca mavi bayrak programını ülkemizde başlatmak için 1993 yılında kurulan ve 300 üyesi bulunanTürkiye Çevre Koruma Vakfı’nın;mavi bayrak, eko okullar, okullarda orman bilinci, çevrenin genç sözcüleri, yeşil anahtar adında beş ana görevi bulunuyor.

Antalya’nın dünyada en fazla mavi bayrağa sahip olan il olduğunu belirten TUÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Bayaz, Antalya’nın 202 mavi bayrağa sahip olduğunu ifade ederek,“Cumhurbaşkanımızın verdiğitalimatlamavi bayraklı alanların sayıları ciddi derecede artacak çünkü mavi bayrak noktaları artacak” dedi.

"Mühürlenecek" 

Atıklarıyla çevreye ciddi zarar veren otel işletmelerinin de konuşulduğu toplantıda Vali Münir Karaloğlu, bu konudaki karalılığını bir kez daha dile getirerek atıklarını dereye boşaltıp çevreye zarar veren otel işletmelerinin ceza uygulanmadan direkt mühürleneceğini ifade etti.

"Sürdürülebilir yaşam için çevre önemli" 

Çevrenin korunmazsa insanın da yok olacağını vurgulayan Vali Münir Karaloğlu,“Antalya çevresiyle para kazanan bir şehirdir. Çevre her şehir için önemlidir ama bizim için 10 kat daha fazla önemlidir. Sürdürülebilir yaşam için de, turizm için de, ticaret için de, insan için de, çevre önemlidir. Çevre bilincinin kazandırılmasına da anaokullarından başlamamız lazım” dedi.

Türkiye’de çevre ile alakalı önemli projeler uygulandığına belirten Vali Karaloğlu, “Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin liderliğinde “Sıfır Atık” projesi çok ciddi bir farkındalık oluşturdu. Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın yapmış olduğu, Eko Okul Projesini,Sıfır Atık Projesine entegre edelim” dedi. 

Vali Münir Karaloğu’na TUÇEV yetkilileri tarafından mavi bayrak hediye edildi.
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto