Vali Ersin Yazıcı'dan spor etkinliğinden açıklamalar: 115 öğrenci sporla tanıştı

04.05.2023 19:30

Antalya haber...Vali Ersin Yazıcı, Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda, Antalya Düşünce Platformu'nun katkıları ile okul öncesi öğrencilerin spor kültürüyle tanışmaları amacıyla düzenlenen Okul Öncesi Spor Şenliği'ne katıldı. Programda konuşan Vali Yazıcı, "Şunu biliyoruz ki, sağlıklı nesiller yetiştirmemiz lazım. Sağlıklı nesiller yetiştirmenin olmazsa olmazı da spordur. Bu yüzden çocuklarımızın erken yaşta spor ile buluşmalarını istiyoruz" dedi.

Vali Ersin Yazıcı'dan spor etkinliğinden açıklamalar: 115 öğrenci sporla tanıştı

Antalya haber...Vali Ersin Yazıcı, Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda, Antalya Düşünce Platformu'nun katkıları ile okul öncesi öğrencilerin spor kültürüyle tanışmaları amacıyla düzenlenen Okul Öncesi Spor Şenliği'ne katıldı.

Çocuklara spor kültürünü sevdirmek ve ekip ruhunu kazandırmak amacıyla 100. Yıl Spor Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe Vali Yazıcı'nın yanı sıra Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve çok sayıda veli eşlik etti.


"BURADAKİ VELİLER ÖRNEK VELİ"

Programdaki konuşmasına velilere teşekkür ederek başlayan Vali Yazıcı, "Çocuklarımızı henüz daha ana sınıfındayken, küçük yaşlardan itibaren spor ile buluşturmanız ve tanıştırmanız çok önemli. Spor, hayatımızın vazgeçilmezi ve çocuklarımızın hem zihinsel hem de bedensel gelişiminde çok önemli bir rolü var. Buradaki velilerimizi Antalya'daki tüm velilere örnek gösteriyorum" dedi. Herkesin çocuklarını hayata hazırlamaya çalıştığına dikkat çeken ve bu hazırlık aşamasında da sporun çok önemli olduğunu söyleyen Vali Yazıcı şunları söyledi;

"Meslek hayatım boyunca gençler ve eğitim hep önceliğim oldu. Özellikle de geleceğimizin teminatı gençlerimizin eğitilmesi, gelişmesi konusunda çalıştığım her yerde bunlara yönelik projeler gerçekleştirdim. Antalya'mızda da çocuklarımızın eğitimine ve sporla buluşmalarına katkı sunmak için projeler gerçekleştirdim. Çocuklarımız hayata hazırlanıyor. Ama bu hazırlık aşamasında da mutlaka ama mutlaka en az bir spor branşıyla uğraşmalarını istiyoruz. Bu spor branşını ömür boyunca devam ettirmelerini istiyoruz. Çocuklarımızın gelişimi noktasında sporun çok önemli katkıları var. Çünkü sağlıklı bir vücut için spor olmazsa olmaz. Dolayısıyla çocuklarımızın yaşamında her daim spor olsun."

"SPORUN FAYDASINI HEPİMİZ BİLİYORUZ"

Spora özellikle küçük yaşlarda başlanıldığı zaman çocuklar için bir yaşam biçimine dönüşeceğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Biz, çocuklarımızın sağlıklı olması, zinde kalabilmesi ve eğlenebilmesi için spor yapmalarını istiyoruz. Sporun yaşamınızın vazgeçilmezlerinden biri olmasını istiyoruz. Sporun ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

38 ANAOKULU, 1155 ÖĞRENCİ SPORLA TANIŞTI

Konuşmasının sonunda gazetecilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukların küçük yaşta sporla tanışmasının önemine vurgu yaparak, "Bize destek olan sponsorlarımızla birlikte çocuklarımızın erken yaşta sporla tanışmaları ve bunu bir yaşam biçimine getirmeleri için çalışıyoruz. Şehirde eğitim ve gençler her zaman önceliğimiz. Şunu biliyoruz ki, sağlıklı nesiller yetiştirmemiz lazım. Sağlıklı nesiller yetiştirmenin olmazsa olmazı da spordur.

Çocuklarımızın eğitim hayatıyla uğraşırken mutlaka bir spor branşını da kendine belirleyip bunla uğraşmasını istiyoruz. Çocuklarımızı spora erken yaşta başlatmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Özel sektörün destekleriyle ve kurumlarımızın çalışmalarıyla çocuklarımızı geleceğe emin adımlarla hazırlıyoruz. Bugün de 38 anaokulu ve 1.155 öğrencimizi sporla tanıştırarak, sporu yaşam biçimine dönüştürmeleri için ilk adımı attık" diye konuştu.

Program, çocukların tören geçişi ve faaliyette bulundukları spor gösterileriyle sona erdi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024
Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabanc..

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!
Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Ö..

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!
Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı
Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde ..

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! ..

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında