Üniversite yönetiminden 4 önemli isim istifa etti

02.11.2017 20:01

Bu yıl eğitim ve öğretim hayatına başlayan Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) Üniversitesi’nin 4 önemli mütevelli heyeti üyesi istifa etti.

Üniversite yönetiminden 4 önemli isim istifa etti

Bu yıl eğitim ve öğretim hayatına başlayan Antalya AKEV Üniveristesi’nde istifa şoku yaşandı. Mütevelli Heyeti’nin en önemli üyeleri arasında yer alan Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, İş adamı Orhan Tolunay, İş adamı İlhami Kaplan ile Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni mütevelli heyeti üyeliğinden istifa ettiklerini açıkladı.

İstifanın ardından Hasan Subaşı, Orhan Tolunay, İlhami Kaplan ve Mevlüt Yeni Mygazete.com’a özel açıklamalarda bulundu. 

Antalyalı işadamı Orhan Tolunay, AKEV Üniversitesi mütevelli heyeti üyeliğinden istifa etme kararıyla ilgili şunları söyledi: "Hem kendi işlerimin yoğunluğu nedeniyle hem de üniversite kuruluşunu tamamladığı ve kendi ayaklarının üzerinde durabileceğini düşündüğüm için istifa kararı aldım."  

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı ise, "İşin doğrusu YÖK'ten geçmesi, Antalya'nın bir üniversite kazanabilmesi için genel bir toplantıda bende de destek istendi. Ben de böyle bir çalışmada hem mütevelli heyeti üyesi hem de gönüllü olarak çalışmalarımı sürdürdüm. Yıllarca YÖK'te zorlu bir süreç geçirdikten sonra nihayet sonuca vardık. Üniversite bu yıl eğitim ve öğretim hayatına başladı. Biz artık misyonumuzu tamamladık. Bundan sonrasında görev almamızın doğru olmadığını düşündüğümden dolayı mütevelli heyeti üyeliğimden istifa ettim. Üniversitenin kuruluşunda AKEV ailesinin çok ciddi çabaları var. Bence AKEV ailesi bütün sorumluluğu alıp üniversiteyi daha ileriye götürecek" ifadelerini kullandı.

Görevini tamamladığı için Antalya AKEV Üniversitesi’nden istifa ettiğini açıklayan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni şöyle konuştu: “Üniversitenin kurulması için ilk gününden itibaren 10 yılı aşkın süredir destek verdim. Eğitime katkı sağlamak ve Antalya’da bir üniversite daha olsun diye arkadaşlarımızla birlikte çaba sarf ettim. Üniversitenin tüzel kişilik kazanması verdiğimiz uğraşlar nihayete erdi. Antalya AKEV Üniversitesi bu yıl eğitim ve öğretim hayatına başladı. Fakat üniversite yönetimi için ayrı bir profesyonellik, ayrı bir iş, ayrı bir zaman gerekiyor. Aynı zamanda vakıf yönetimi ile mütevelli heyetinin senkronize çalışması lazım. Uyuşmazlıklar üniversitenin başarısını engeller. Türkiye Gazetecileri Konfederasyonu, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde de görevlerimden ve iş yoğunluğumdan dolayı üniversiteye yeterli vakti ayıramayacağımı düşündüğüm için istifa ettim. Hiçbir zaman faydalı olmadığım yerde durmadım. Makam mevki peşinde koşmadım. Daha fazla vakit ayıramayacağımı, faydalı olamayacağımı düşündüğüm ve faydalı olacak insanların önünü açmak istediğim için bu kararı aldım. Bu istifanın vakıf yönetiminin de elini güçlendireceğini düşünüyorum. Vakıf yönetimine ve yerimize gelecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum’ dedi. 

Yurt dışında olan Antalyalı iş adamı İlhami Kaplan’da Antalya AKEV Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliğinden istifa ettiğini doğruladı.

(Emre Gündoğdu - Büşra Tanrıtanır / mygazete.com )
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto