Süleyman Törehan Tarık için Akdeniz Üniversitesi'nde anma töreni düzenlendi

30.04.2021 17:10

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniğinde görev yapan ve 26 yaşında hayatını kaybeden Doktor Süleyman Törehan Tarık için Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın da katılımıyla anma töreni düzenlendi.

Süleyman Törehan Tarık için Akdeniz Üniversitesi'nde anma töreni düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'nın bulunduğu K Blok bahçesinde düzenlenen anma törenine Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Özge Turhan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Çubukçu Fırat, akademisyenler ve çalışma arkadaşları katıldı.

GENÇ VE BAŞARILI İNSANLARIN ÖLÜMÜ BÜYÜK ACI VERİYOR

Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, şöyle konuştu: "Çok üzüntülüyüm. Her ölüm üzücü ama böylesine genç ve başarılı insanların aramızdan ayrılışı daha çok acı veriyor. Çünkü bu kadar yetenekli, iyi insanları yetiştirmek ayrı bir emek. Ailesine baş sağlığı diliyorum, onlar için çok zor. Biz de hem öğretim üyesiyiz, hem ebeveyniz. Hakikaten bu acı kayıp karşısında duygularımızı ifade edecek kelimeleri çok zor buluyorum. Ruhu şad olsun, ailesine ve yakınlarına Allah sabır versin. Buradan tedavisinin her basamağında yardımcı olan tüm personelimize, hocalarımıza, asistan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Akdeniz Üniversitesi ailemizin de başı sağ olsun."

ÖLÜM NEDENİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ HASTALIĞI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Turhan ise Süleyman Törehan Tarık'ı enfeksiyon hastalıklarındaki görevi nedeniyle başından beri takip ettiklerini söyledi. Prof.Dr. Turhan, "Covid servisinde başta görevliydi ama covid tanısını hiç almadı. Hastalığı Covid-19 nedeniyle başlamadı. Primal bağışıklık sistemiyle ilgili bir sorunu vardı ve yine başka bir viral hastalığın tetiklediği hemo kostadik sendrom ve sepsis enfeksiyonlar yaşadı. Çok savaştı, biz de çok savaştık, herkes çok savaştı. Takdiri ilahi, mekanı cennet olsun" dedi.

OKULLARINI HEP BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Çubukçu Fırat ise hayatını kaybeden genç doktor hakkında bilgi verdi. Çubukçu Fırat, okulları birincilikte bitiren genç doktorun ilk görev yerininin de Akdeniz Üniversitesi olduğunu söyledi, "Efendiliği ve örnek kişiliği ile herkese kendini sevdirdi. Onu çok arayacağız" dedi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'ndan doktor arkadaşı Harun Sağdıç da duygusal bir konuşma yaptı. Süleyman Törehan Tarık'ın yakın arkadaşı olduğunu vurgulayan Harun Sağdıç, "Törehan benim melek yüzlü kardeşim senin için konuşma görevini bana verdiler. Öyle zor ki daha yüzüne söylemediğim onca söz, yiyemediğimiz onca tatlı, gezemediğimiz onca yer varken. Ve şimdi melek oldun bir yerlerden eminim bizi izliyorsun. Şunu sakın unutma yüz yıl geçse de Akdeniz FTR ailesinin en küçük kardeşi, en çömez asistanı olacaksın. Seni çok seviyoruz. Belli ki çok da özleyeceğiz. Cennette görüşürüz melek yüzlü kardeşim" dedi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev..

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti
TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı A..

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da
Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne iste..

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?
Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan An..

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti
Antalya Havalimanı'nda 23 Nisan coşkusu

Antalya Havalimanında 23 Nisan coşkusu

Antalya Havalimanı'nda 23 Nisan coşkusu
Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuştu! İşte verilen ceza

Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuş..

Antalya'da eşini keserle dövüp, boğmuştu! İşte verilen ceza