Son dakika haber... Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki vekillik tartışmalarına İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı da katıldı

14.11.2020 09:05

Son Dakika Haber... Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kararıyla, Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu’nun vekilliğinin geri alındığını bildiren belgenin ortaya çıkması Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde ciddi bir krize neden oldu. Tartışmalara İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı da katıldı. Subaşı konuyla ilgili, "Garip bir durum" ifadelerini kullandı.

Son dakika haber... Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki vekillik tartışmalarına İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı da katıldı

Haber merkezimize gelen son dakika Antalya haberine göre; Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde git gide büyüyen vekillik krizi tartışmalarına İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı da katıldı.

Subaşı sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"GARİP BİR DURUM !

Antalya kamuoyunda, genel sekreter Cansel hanımın başkanlık yetkilerini kullanmak konusunda iddialı bir tutum içinde olduğuna dair kanaat hakim. Basında son günlerde Muhittin başkan tarafından vekalet görevi verilmiş Mehmet Hacıarifoğlu'nun basına sıkça yansıdığı gibi, genel sekreterin yetki kullanma tutumundan belli ki rahatsızlığı nedeniyle bir kısım yetkileri bizzat kendisinin kullanacağını bildirmesi üzerine konu basına göre krize dönüşmüştü. Bir gün sonra da elektronik imzayla sayın Böcek'in, vekil tayin ettiği kişiyi görevden alarak İki meclis üyesini farklı tarihlerde yetkilendirimiş olması da tartışmalı ve kuşkuyla karşılanacak bir tasarruftur!..Ayrıca hastanede ciddi tedavi altındayken vekil tayin ettiği kişinin vekaleten alınmasını gerektirir bir sorun varsa takip edecek durumda olmayan sayın başkanın bu tür eylemlere alet edilmesi de Antalya büyükşehir belediyesi ile bağdaşır bir işlem değildir. 

Sayın başkanın bir an önce sağlığına kavuşması dileğiyle.."

Ne olmuştu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu'nu başkan vekilliği görevinden almış, 10 gün süreyle meclis üyesi Oktay Başaran'ı başkan vekili atamıştı. Ardından Başkan Vekili olarak Böcek dönünceye kadar meclis üyesi Büşra Özdemir'in görev yapacağı bildirilmişti. Tartışmalara neden olan olayın ardından Mehmet Hacıarifoğlu yayınlanan belgenin sahte olduğunu iddia etmiş, Avukat Nizamettin Sağır da konuyla ilgili, izinli olan bir başkanın aldığı bu kararın 'yok hükmünde' olduğunu söylemişti. 

Tartışmalara neden olan belge

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto