Sivilant Genç Gönüllüler Zirvesi Alanya'da yapıldı

13.03.2020 18:46

4-6 Mart tarihlerinde Düzenlenen SivilAnT® Genç Gönüllüler Zirvesi Akademik Camia, Kamu ve Sivil Toplum Temsilcilerinin katılımlarıyla Alanya’da Gerçekleştirildi.

Sivilant Genç Gönüllüler Zirvesi Alanya'da yapıldı

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği ve Büyük Hedef Derneği eş-yürütücülüğünde uygulanmakta olan Antalya Sivil Platformu – SivilAnT® Projesi kapsamında 4-6 Mart tarihlerinde Alanya’da gerçekleştirilen “SivilAnT® Genç Gönüllüler Zirvesi ve 2’nci SivilAnT® Günleri” üniversite gençliği, akademik camia, sivil toplum ve kamu kesiminin iştirakleriyle birbirinden renkli sunum, atölye çalışmaları, eğitimler, fotoğraf ve kısa film yarışmaları vb. etkinliklerle dolu dolu geçti.

Alanya Alâeddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Belediyesi’nin işbirliği ve katkılarıyla gerçekleştirilen üç günlük etkinlik üniversiteli gençler, kamu ve sivil toplum temsilcileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. “Aynı Çatı Altında” ve “Şimdi Gelişim Zamanı” temalarıyla SivilAnT® çatısı altında bir araya gelen proje paydaşları ve gençler birçok önemli etkinliğe birlikte imza attılar.

Etkinlik Koordinatörlüğünü ALKÜ Dr. Öğrt. Üyesi Mehmet BAYIRLI ve Arş. Görevlisi Nazlı TÜRKER’ in yaptığı Programın ilk günü gerçekleştirilen açılışta, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi YÜKSEL, Antalya Valiliği adına İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Süleyman UYSAL, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Alanya İlçe Müdürü Ahmet ÇELİK, AB Başkanlığı Uzmanı Selman ÇETİN, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Çoşkun, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı ve Proje Yürütücüsü Kamil ÇAM, Büyük Hedef Derneği Başkanı ve SivilAnT® Eş-Koordinatörü Murat DİNÇ ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, vatandaşlar ve üniversite öğrencileri hazır bulundular.

Saygı duruşu İstiklal Marşı, selamlama ve proje tanıtım konuşmalarının ardından 1’nci gün etkinlikleri kapsamında, konusunda uzman akademisyen ve STK temsilcileri tarafından “Gençlik, Gönüllülük, Aktif Vatandaşlık ve Flantropi” gibi tematik önceliklere sahip konularda akademisyenler tarafından hazırlanmış sunumlara geçildi. Gün boyunca farklı salonlarda gerçekleştirilen oturumlarda;

Prof. Dr. Nezih ORHON (Anadolu Üniversitesi) – “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarında Gençlerin Gönüllülük Çalışmaları”

Arda EREN (Fazla Gıda Kurucusu) – “Bir Gencin Sosyal Girişimcilik Hikâyesi”

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özer DEMİR (ALKÜ) – “Gençleri İkna Etmek”

Doç. Dr. Çiğdem KARAKAYA (Akdeniz Üniversitesi) – “Gençlerin Sanal Ortamda Mahremiyet Kaygısı“

Doç. Dr. Fulya ERENDAĞSÜMER (Akdeniz Üniversitesi) - “Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Sosyal Uyumları ve İletişim Becerileri”

Dr.Öğr.Üyesi Ersin DİKER (Gümüşhane Üniversitesi)-"Gençler ve Sosyal Medya Detoksu”

Dr. Öğr. Üyesi Zuhal GÖKDEMİR (Akdeniz Üniversitesi) - "Gençlerin Gönüllülük Çalışmaları Hakkındaki Motivasyon Düzeyleri "

Dr. Öğr. Üyesi Serpil BARDAKÇITOSUN(ALKÜ) - "AB Politikaları ve Gençler"

Doç. Dr. Yakup AKGÜL (ALKÜ) - "Gençlerin Algılamalarına Bağlı olarak Yapay Zeka"

Dr. Öğr. Üyesi Engin ÜNGÜREN& Volkan OĞUZ (ALKÜ) - "Engelli Bireylerin Yaşamlarının Kırılma Noktaları: Sosyalleşmenin Etkileri " konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu, farklı kesimleri temsil eden sivil toplum ve kamu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu toplamda 714 katılımcı 3 gün devam eden etkinlikler süresince sunumlardan arta kalan zamanlarda “STK Limanı” , “Yaratıcı Hareketler” ve çeşitli atölye çalışmalarına birlikte iştirak ettiler.

Programın ikinci günü etkinliklerine “Gençlik Çalışmaları ve Gönüllülük” konulu Panel ile başlandı. Panelde aynı mikrofonu paylaşan SivilAnT® Proje İştirakçilerinden ANTÇEV Başkanı Sema EKEKE, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet KAHRAMANOĞULLARI, Efem Akdeniz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Necla TURAN ve Büyük Hedef Derneği Başkanı Murat DİNÇpanel süresince üniversiteli gençlere kuruluşlarının gençlik ve gönüllülük çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

Tüm öğrencilerin dinleyici olarak iştirak ettiği Panel sonrası üç ayrı salonda eş zamanlı olarak farklı sunum ve aktiviteler gerçekleştirildi. Bu kapsamda;

Moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesinden genç gönüllü Süleyman Bahçe’ nin yaptığı; 5 üniversiteli gönüllü gencin katılımlarıyla “Gençlerin Gözünden Gönüllü olmak” konulu Panel,

Akdeniz Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Osman Nuri DEMİREL’ in "Gençlik ve Değerler" konulu sunumu,

Büyük Hedef Derneği Başkanı ve SivilAnT® Eş-Koordinatörü Murat DİNÇ ‘in sunumuylaErasmus+ Gençlik Projesi Yazımı Workshop” uygulaması,

SivilAnT® İştirakçisi ANTÇEV Başkanı Sema EKEKE yönetiminde Gençlerin gözünden STK'lar Drama Atölyesi (Simülasyon),

SivilAnT® İştirakçisi AMEİFA Başkanı Mehmet Engin VURAL moderatörlüğünde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Alanya İlçe Müdürü Ahmet ÇELİK ve otizmli Yıldırım Beyazıt YAKAR ve

annesi Meryem YAKAR’ın katılımlarıyla düzenlenen “Engelleri Aşmak” temalı Panel / Söyleşi,

OFor Eş-başkanı Baran Çağlar ÇETİNKAYA’nın sunumuyla “Gençlik Hakları Nedir” konulu Aktif Vatandaşlık ve Gençlik Paneli,

Muğla Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Pelin ARSEZEN ‘in “Gönüllü Turizm ve Sosyal Değişim” konulu sunumu,


SvilAnT® İştirakçilerinden Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı MevlütYENİ ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye COŞKUN’ un katılımlarıyla “Gençlik ve Medya Paneli”yapıldı. İki deneyimli gazeteci gençlere medyanın gençlik üzerindeki etkileri, istihdam ve geleceğin medyasını anlattılar.

Ve Batı Akdeniz Çölyak Derneği ile Alanya Alâeddin Keykubat Üniversitesi Gastronomi ve Yemek Sanatları Bölümü Öğrencilerinin ortak işbirliği, katkı ve sunumlarıyla “Glütensiz Mutfak Şovu” gerçekleştirildi.Çölyak Hastalarına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerin üreterek ikram ettikleri 10 çeşit glütensiz ürün katılımcılardan büyük ilgi ve beğeni topladı.

Gün boyunca sunumlardan arta kalan zamanlarda “STK Limanı” , “Yaratıcı Drama” ve “Gençler için Serbest Kürsü” uygulamalarına devam edildi.

SivilAnT® Genç Gönüllüler Zirvesi’nin 3’ncü günü gerçekleştirilen geleneksel “2’nci SivilAnT® Günleri” Diyalog Toplantıları kapsamında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜCEL, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem KALAN ve Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni AKSOY üniversiteli öğrenciler ve STK Temsilcileriyle SivilAnT® çatısı altında buluştu.

Diyalog Toplantılarının açılışında konuşan Rektör KALAN, “SivilAnT® ’ı toplumun sahip çıkması ve kucaklaması gereken bir platform olarak görüyorum. Bu platform aynı zamanda toplumsal sorunların çözümü noktasında fikirlerin tartışıldığı ve buluştuğu önemli bir adrestir. Yani, SivilAnT®, ‘Toplumsal sorunların çözümünde paydaşların buluşma adresidir.’ Paydaşı olduğumuz bu projede Antalya’mızda 3 üniversite olarak yer almamız da bizi ayrıca mutlu ediyor. 17 paydaşın bulunduğu projeye katılan ve destekleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programın ilk bölümünde “Diyalog Toplantıları” kapsamında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜCEL ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Şube Müdürü İlyas ŞİRİN ayrı ayrı oturumlarda gençlerle bir araya gelerek Alanya’da gençlere ve engellilere yönelik sunulan faaliyet ve hizmetler hakkında bilgiler verdiler, gençlerin çeşitli konularda yönelttikleri soruları yanıtladılar.

Programın son etkinliği; “2’nci SivilAnT Günleri” kapsamında düzenlenen SivilAnT® STK Akademi Eğitimleri oldu.

SivilAnT® Akademi STK Kapasite Eğitimleri kapsamındaDr. Öğr. Üyesi Engin ÜNGÜREN (ALKÜ)"STK’lar için Stratejik Planlama”;

Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni AKSOY "Filantropi, Gönüllülük ve Lobicilik" konulrında kapsamlı birer eğitim sundular.

Üç günlük program süresince, gençlerin aktivitelere katılım ve farkındalıklarını artırmak amacıyla düzenlenen “Gençlerin Gözüyle SivilAnT®” temalı fotoğraf yarışmasıve “Evrensel İnsan Hakları” temalı kısa film yarışması gençlerden yoğun katılımı ve ilgi gördü.

SivilAnT® Genç Gönüllüler Zirvesine İstanbul’ dan gelerek katılan Otizmli Yıldırım Beyazıt YAKAR (20) da etkinlikler süresince üniversiteli gençlerle buluştu. 20’den fazla enstrümanı çalabilen Beyazıt, gerçekleştirdiği müzik performanslarıyla otizme karşı farkındalığı oluşturmaya çalışıyor. Son bestesini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN için yapan Beyazıt’ ın program süresince aralarda sahne alarak gerçekleştirdiğimüzik performansları katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Etkinliklerin son günü, Projeye katkıda bulunan ve iştirak eden katılımcılara teşekkür ve katılım belgelerinin takdimi ile SivilAnT® Genç Gönüllüler Zirvesi sona erdi.

Antalya Sivil Platformu Projesi – SivilAnT® AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) 2014 Programı kapsamında finanse edilen “Kamu ve STK’lar Arasında İşbirliğinin Güçlendirilmesi için Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında desteklenmektedir.

1 Valilik Birimi, 3 Üniversite, 3 Belediye, 2’si Vakıf olmak üzere 10 Derneğin temsil edildiği SivilAnT® , başta Antalya olmak üzere Batı Akdeniz bölgesindeki sorunların çözüm ortağı olmaları konusunda sivil toplum kuruluşları, akademik camia, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör girişimleri arasında diyalog ve işbirliği kurmak amacıyla faaliyet gösteren bir kent ağıdır.

SivilAnT® Çatısı Altında Kimler Yer Almaktadır?

Proje Yürütücüsü :

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği

Eş-başvuranlar :

Büyük Hedef Kültür, Sanat, Spor ve Gençlik Kulübü Derneği

 Akdeniz ÜniversitesiAlanya Alâeddin Keykubat Üniversitesi

Antalya Bilim Üniversitesi

Muratpaşa Belediyesi

Döşemealtı Belediyesi

İştirakçileri Kurumlar :

Antalya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Projeler Müdürlüğü

Antalya Büyükşehir Belediyesi

İştirakçi STK’lar :       

 AGC - Antalya Gazeteciler Cemiyeti

AMEİFA - Anadolu ve Ortadoğu Uluslararası Dostluk Derneği

ANTÇEV - Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı

Batı Akdeniz Çölyak Derneği

Efem Akdeniz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği

Hayat Sahnesi Derneği

POYD - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği TÜGVA - Türkiye Gençlik Vakfı Antalya Şubesi

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto