Sit mağdurları tapularına kavuşuyor

10.04.2017 13:00

KEPEZ Düden Çayı ve Çevresi Doğal Sit Alanı´nda evleri olan vatandaşların, 25 yıla yakın yaşadıkları yıkım korkusu sona eriyor.

Sit mağdurları tapularına kavuşuyor

KEPEZ Düden Çayı ve Çevresi Doğal Sit Alanı´nda evleri olan vatandaşların, 25 yıla yakın yaşadıkları yıkım korkusu sona eriyor.

Kepez Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle sit alanı ve çevresindeki gecekonduların mülkiyet problemini, hak sahiplerine sit alanı dışından arsa tahsisi yaparak, çözüyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sit alanı bölgesinde geçen günlerde bir eve yaptığı ziyarette, Sit mağdurlarına arsa tahsisi müjdesi vermişti. Başkan Tütüncü, Sit alanı ve çevresindeki gecekondu sahiplerine, Sit alanı dışından en yakın bölgeden arsa tahsisi yapacaklarını açıklamıştı. Bu müjdeden kısa süre sonra hak sahiplerine arsa tahsisi yapılması talebi belediye meclisi gündemine 

Sit alanı ve çevresinde 900´den fazla hak sahibine arsa tahsisi yapılacak. Sit alanındaki sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi için de tahsisler, hak sahiplerinin tapu müracaat dosyalarını tamamlamaları durumuna göre bölümler halinde 

İLK TAHSİSLER MECLİSTEN 

Kepez Belediye Meclisi´nin Nisan ayı olağan toplantısında tapu müracaatı dosyasını tamamlayan 204 hak sahibine Sit alanı dışında belediyeye ait parsellerden arsa tahsisi yapılması talebi, Plan ve Bütçe Komisyonu´na havale edilmişti. Plan ve Bütçe Komisyonu da ilgili kanunlara göre hak sahipliği bulunan 204 kişiye arsa tahsisi yapılmasını, işlemlerde belediye başkanına ve belediye encümenine yetki verilmesini uygun görerek, konuyu meclise havale etti. Geçen cuma günü yapılan devam meclisinde, arsa tahsisi oy çokluğu ile meclisten geçti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto