Siroz hastası kayınpederine can oldu

12.02.2021 10:06

Antalya haber... Siroz hastası Alaaddin Canarslan, 27 yaşındaki gelini Hanife Canarslan'dan alınan karaciğer dokusu nakliyle hayata tutundu. 1 çocuk annesi gelin Hanife Canarslan nakille ilgili, “Bizde ‘baba’ demişsek bitmiştir. Kayınpeder diye ayırmayız. Yine olsa yine veririm" dedi.

Siroz hastası kayınpederine can oldu

Kilis’te yaşayan aşçı Alaaddin Canarslan'a, 5 yıl önce siroz tanısı kondu. Yaşadığı şehir ve Gaziantep’te birçok kez hastaneye başvuran Canarslan, tedavilerden yarar görmeyince karaciğer nakli olması gerektiği söylendi. Nakil için Antalya’ya gelerek özel bir hastanenin Organ Nakil Merkezi’ne başvuran Canarslan’a, 3 oğlu donör olmak istedi. Yapılan tetkiklerde 3 oğlunun karaciğerinin de nakil için uygun olmadığı anlaşılınca, gelini Hanife Canarslan donör olmaya karar verdi. Yapılan tetkiklerde Hanifi Canarslan’ın dokuları, kayınpederininki ile uyumlu çıkınca nakle karar verildi. 3,5 yaşında bir çocuk annesi olan Hanife Canarslan hiç düşünmeden kayınpederine karaciğerinden parça verdi.

'GELİNİME TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Alaaddin Canarslan, kendisine siroz tanısı konulduğunda tüm hayatının değiştiğini söyledi. Kilis’te doktorların karaciğer nakli olması gerektiğini söylediklerinde oğullarının donör olmak istediğini anlatan Canarslan, “Oğullarım uygun donör olmayınca gelinim Hanife karaciğer vermek istedi. Tetkikler sonunda uygun olunca gelinimin karaciğerinden parça alınarak nakledildi. Şu an çok çok iyiyim. Gelinime teşekkür ediyorum, Allah ondan razı olsun. Doktorlarıma da teşekkür ediyorum" dedi.

Ameliyattan önce karnında su toplandığı için 108 kilo olduğunu, ameliyat sonrasında 93 kiloya indiğini söyleyen Alaaddin Canarslan, en büyük isteğinin yolda rahatça yürüyebilmek olduğunu söyledi. Canarslan, “Nakil için Antalya’ya geldiğimde bitmiş şekildeydim. Allah razı olsun doktorlarımdan. Ameliyattan sonra şu anda gayet iyiyim. Kendimi çok iyi hissediyorum" diye konuştu.

'BABAM 5 YILDIR KARACİĞER HASTASIYDI'

Alaaddin Canarslan’ın oğlu Adil Canarslan (28) ile 5 yıl önce evlendiklerini anlatan Hanife Canarslan ise kayınpederinin sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Genç kadın, “Babam 5 yıldır karaciğer hastasıydı. Antalya’ya geldiğimizde çok ümidimiz yoktu. Ama burada öyle iyi karşılandım ki hayata tutunmak için elimize fırsat geçti. Allah’a şükür ki ben babama karaciğerimden parça verdim. Şu anda babam da ben de çok iyiyiz. Herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

'BABA DEYİNCE BİTMİŞTİR BİZİM İÇİN'

Kayınpederine karaciğerinden parça vermek için bir an düşünmediğini söyleyen Hanife Canarslan, “Aklımın ucundan hiçbir şey geçirmeden donör oldum. Yine olsa yine olurum" dedi. Bir gelin olarak kayınpederine karaciğer vermenin herkese farklı geldiğini sözlerine ekleyen genç kadın, “Bizim için baba dediğimiz kişi babadır. Kayınpeder diye ayırmayız. Baba deyince bitmiştir bizim için. Babadır o. Canımızı ortaya koyarız. Onlar bizim için her şeyi yapıyor, biz de onlar için her şeyi yaparız" ifadelerini kullandı.

'SON AŞAMADAKİ ÇÖZÜM KARACİĞER NAKLİYDİ'

Hastanenin Organ Nakil Merkezi Karaciğer Nakli Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, hastanın 2 hafta önce kendilerine başvurduğunda siroz tanısı almış olduğunu belirterek, “Hasta ayrıca 1,5 yıl önce karaciğerindeki kitle nedeniyle ameliyat edilmişti. Son 1 yıldır da hastalığı hayli ilerlemişti" dedi. Hastanın artık son dönem siroz hastası olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aliosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize başvurduğunda artık nefes darlığı çekiyordu. Vücutta su toplama meydana gelmişti. Son aşamadaki çözüm karaciğer nakliydi. Nakil hazırlığı başladık. Bu süreçte önce akrabaları donör olma açısından değerlendirdiğimiz için donör olmak isteyen 3 oğlunun uygun olup olmadığını araştırdık. Ancak yapılan tetkiklerde üçünün de karaciğerlerinde yağlanma nedeniyle uygun donör olmadıklarını saptadık. Sonra gelini devreye girdi. Hanife Hanım’ın yapılan testlerinde uygun olduğunu görünce nakil ameliyatını gerçekleştirdik. Hastamızın durumu gayet iyi. 8 gün önce ameliyat oldu ve birkaç gün sonra taburcu etmeyi planlıyoruz."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi