Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan Antalya iş dünyasından destek istedi

19.10.2022 20:19

Akdeniz  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyeleri ile bir araya geldi Toplantıda açıklama yapan Rektör Özkan Antalyalı iş insanlarından destek isteyerek, Antalya'yı dijital bir şehir yapmak istediklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan Antalya iş dünyasından destek istedi

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) üyeler arası tanışma ve kaynaşmayı artırmak, üyelerin birbirleri arasındaki iletişimin daha iyi olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen kahvaltılı buluşmanın konuğu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan oldu. Akra Barut Otel'de düzenlenen ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı'nın ev sahipliğindeki buluşmaya, AÜ Teknokent Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, ANSİAD yönetim kurulu üyeleri Ercan Özbek, Rana Demirer, İlhan Karakaya, Barış Yaşa, Sarper Dermut ve Burak Gönen de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Akın Akıncı, “Üniversite ve iş dünyası, sanayi arasındaki ilişki çok önemli. Bir şehirde üniversite sanayi ve iş dünyası entegre olarak çalışmak zorunda. Eğitimden sonraki iş dünyasının gerçeklerinden habersiz gelişmesi oldukça kötü bir durum. Bilim ve üretimin beraber yürümesi kaçınılmaz. AÜ bizim en önemli paydaşlarımızdan bir tanesi. Teknokent iş dünyasına açık bir yer ve her türlü faydayı sağlıyor" dedi.

Buluşmanın onur konuğu AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ise “65 bin 70 bine yakın öğrenicisi, 3 bin 300 öğretim üyesi olan güzide bir kurumun rektörüyüm. Akdeniz Üniversitesi 40 yaşında, tıp fakültesi ise 50 yaşında. Yarım asra yakın bir geçmişi var. Ben üniversitenin hem belediye başkanıyım, hem valisiyim" dedi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ANSİAD'ın konuğu oldu

'770 MİLYON LİRA BORCU 100 MİLYONA İNDİRDİK'

2020 yılında göreve geldiğinde tıp fakültesinin 770 milyon lira borcu olduğunu hatırlatan Rektör Özkan, “Bu borcu tasarruf tedbirleri ve gelirleri artırarak 100 milyon liraya kadar düşürdük. Üniversitenin MR tomografisi yoktu. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir protokol düzenledik. Şu an üniversitemizde MR ve tomografi kitimiz var. Bu kit hastaların randevularını öne çekmek açısından önemli. Eğitim sistemini değiştirdik. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi bir seviye kadar yükseldi. Tıp fakültemizden mezun olan öğrencilerin hepsi asistanlığını bizde yapmak istiyor. Eğitimin teknoloji içeren, günümüzün gerçeklerini ortaya koyan, çözüm üreten teorik ve pratik eğitim sistemi olması gerekli. Teknokentimiz Türkiye'nin 8'inci teknokenti. Teknokente baktığımız zaman bizim kampüsümüz şehrin merkezinde kalan bir kampüs ama bize yetmiyor. Aksu ilçemizde 1100 dönümlüm arazimiz var. İkiye ayırmaya karar verdik. Aksu'da tarım teknokentini oluşturacağız. Üniversite içinde de bilişim teknokentimizi kuracağız. Antalya'yı dijital şehir yapmak istiyoruz" diye konuştu.

İŞ DÜNYASINDAN DESTEK İSTEDİ

Üniversitelerin eğitimle birlikte bilim üretmesi gerektiğini aktaran Rektör Özkan, "Antalya insanı Antalya'ya çok sahip çıkmıyor. Üniversiteye çok sahip çıkmıyor. ATSO seçimlerini de gördük. ATSO seçimleri bile Antalya'ya yakışmadı. Antalya ekolojisinden ekmek yiyen en önemli kesim turizm. Antalya turizmcisinin üniversite ve bilime çok destek vermesi gerekli. Hepimiz ne kadar çok katkı sağlarsak şehrin kıymeti o kadar artacak. Ben buna elçiyim. Antalya'da, Antalya'ya sahip çıkılması için çalışma yapacağım. Fikir olarak, maddi ve manevi destekleri arayacağım" dedi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı