'Ramazan'da esnafına sahip çık' çağrısı

16.04.2021 12:41

Antalya haber.... Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve bağlı odalar Ramazan ayında, pandemi nedeniyle zor günler yaşayan esnaflardan alışveriş yapılması çağrısıyla bir kampanya başlattı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı da 'Haydi Antalya esnafına sahip çık' çağrısında bulundu.

'Ramazan'da esnafına sahip çık' çağrısı

AESOB tarafından Ramazan ayı süresince tüm Antalyalılara yapılan çağrıda alışverişlerini zincir marketler yada internet üzerinden yapmak yerine özellikle gıda ürünlerinde çok daha taze ürünleri alabilecekleri yerel esnaflardan yapmaları istendi. Yerel esnaftan alışveriş yapılmasına yönelik çağrılara Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise sosyal medya hesaplarından 'Haydi Antalya esnafına sahip çık', 'Şimdi dayanışma ve paylaşma vakti' etiketli paylaşımlarıyla Antalyalılara seslendi.

KÜÇÜK ESNAFI UNUTMAYALIM

Yazıcı, “İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yapacağımız aynî yardımları (gıda kolisi, giyim vb.) hazırlarken pandemi nedeniyle zor günler geçiren küçük esnafımızı unutmayalım. Esnafımızdan alışveriş yaparak onlara da destek olalım. Dinimizin de emretmiş olduğu yardımlaşma geleneği, Türk toplumunun milli karakteridir. Tarih boyunca ihtiyaç sahibine elini uzatmaktan geri durmayan yüce milletimiz, hayatın her safhasında sosyal yardımlaşma ve dayanışma örnekleri sergilemiştir" dedi.

DAYANIŞMA AYI

Vali Yazıcı, çağrısında Ramazan ayının dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ayı olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Peygamber efendimiz, 'Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracak, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir' buyurmuşlardır. Bu mübarek ayda ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmek ve gönüllere dokunabilmek amacıyla hayır yapmayı ihmal etmeyelim."

ESNAF ZOR DURUMDA

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ramazan ayı nedeniyle zor günler yaşayan yerel esnafa destek için Antalyalıların alışverişlerini zincir marketler ve internet yerine, yerel esnaftan yapmalarını istedi. Dere, “Bütün Antalyalı vatandaşlarımıza çok zora giren, bitme noktasına gelen, evine ekmek götüremeyen, gerçekten iş yapamayan Antalya yerel esnafımızdan, bizim kasabımız, kuruyemişçimiz, manavımız, bakkalımız, büfemizden alışveriş yapmalarını yaparak bizlere destek vermelerini bekliyoruz" dedi.

ÇOK DAHA TAZE ÜRÜNLER

Esnafın Ramazan ayı için tüm hazırlıklarını yaptığını da anlatan Başkan Dere, esnaf ürünlerinin zincir marketlere göre günlerce bekletilmiş ürünler olmadığını, esnafta sebze, meyve, kuruyemiş, süt ürünleri, et, ekmek gibi tüm ürünlerin çok daha taze olarak yer aldığını dile getirdi. Ramazan'da ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak gıdra yardımlarının da yerel esnaftan temin edilmesini isteyen Dere, lokanta ve restoranlardan ise paket servis şeklinde hizmet verdiklerini de kaydetti.

ESNAF YAŞARSA MAHALLE KÜLTÜRÜ YAŞAR

Antalyalılara 'kentini koru, alışverişlerinizde yerel işletmeleri tercih et, Antalya kazansın' diyerek daha öncede çağrılarda bulunduklarını hatırlatan AESOB Başkanı Dere, “Bu çağrılarımıza destek veren herkese esnafımız adına teşekkür ediyorum. Antalyalı vatandaşlarımızın Ramazan ayında da desteğini bekliyoruz. Esnaf yaşarsa mahalle kültürü yaşar. Alışverişinizi esnaftan yaparsanız, esnaf ayakta kalırsa sokağınızın ışığı olur" dedi.

CUMHURBAŞKANINA MEKTUP

Geçen haftaki Ankara ziyaretinde esnafın talepleriyle ilgili Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Başkanı Bendevi Palandöken'e bir dosya sunduğunu kaydeden Adlıhan Dere, esnafın bu taleplerine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bendevi Palandöken tarafından bir mektup gönderildiğini söyledi. Dere, mektubun son alınan tedbirlere paralel olarak, yarı kapanma ile başlayan tedbirler kapsamında, esnaf ve sanatkarların özellikle Ramazan Ayı münasebetiyle ayakta kalabilmeleri için önem arz eden ve hayati zorunluluk haline gelen tedbirleri içerdiğini kaydetti.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere

MEKTUPTA NELER VAR?

Dere, mektuptaki talepleri ise şöyle sıraladı:

“Esnaf ve sanatkarlarımızın gelir vergisi, stopaj vb. gibi tüm vergilerden muaf olması. Elektrik, su, doğal gaz gibi enerji girdilerinin geçici olarak devletimizce finanse edilmesi. Tüm meslek dallarında sıkıntı yaşayan esnaf ve sanatkârlarımız ile yanlarında çalışanlara ekonomik destek verilmesi. Tüm meslek dallarında sıkıntı yaşayan esnaf ve sanatkârlarımız ile yanlarında çalışanlarının SGK primlerinin devletimiz tarafından karşılanması. Ticari araçların kullanmakta olduğu akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimine gidilmesi. Esnaf ve sanatkârlarımızın borçlarının süresiz ve faizsiz olarak ertelenmesi. Ödenemeyen vergi borçlarının, geçmiş kredi borçlarının ve bankalara olan tüm borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi. Söz konusu pandemi sürecinde ekonomik olarak sıkıntıya giren ve daha önce yararlandıkları yapılandırmaları bozulan esnaf ve sanatkârlarımıza yeni bir yapılandırma hakkının acilen sağlanması. Salgın sona erip piyasa normalleşene kadar desteklerin sürdürülmesi gerekmektedir."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı