Perge Antik kenti 'sürgün yeri' oldu' iddiası

19.07.2017 10:00

Antalya'da dünyaca ünlü Perge Antik Kenti, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nde, istenmeyen personelin 'sürgün yeri' olduğu öne sürüldü

Perge Antik kenti 'sürgün yeri' oldu' iddiası

ANTALYA'da dünyaca ünlü ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Perge Antik Kenti, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nde, istenmeyen personelin 'sürgün yeri' olduğu öne sürüldü. Geçici görevlerle çeşitli zamanlarda görevlendirilen 5 kişiye, yaklaşık 5 metrekarelik odada 2 sandalye ve küçük bir masa verildi. Kazı alanını denetleme ve rapor hazırlama gibi görevleri olmasına rağmen bu kişiler kazı alanına alınmıyor.

KAZI ALANINA BİLE GİREMİYORLAR

Kültür Sanat- Sen Antalya Şube Başkanı Seyfi Turan, uzmanlık alanları olmamasına rağmen 3 veya 6 aylık sürelerle ve bittiğinde de bu süreleri uzatılan 5 personelin, çeşitli zamanlarda Perge'de görevlendirildiğini söyledi. Bu personel görevlerinin orada yapılan çalışmaları denetlemek, kontrol etmek, raporlaştırmak ve faaliyetler hakkında bilgi vermek gibi görüldüğünü anlatan Seyfi Turan, “Orada ihtiyaç var mı bu arkadaşlara, hayır yok. Zaten daha önce 9-10 ay önce sürgün edilen arkadaşlar var ve bunlardan bazıları geçici görevlendirme onaylarında, burada raporlaştırma diye yazılı görevlerinden biri ama raporu ilgili birime verdiklerinde alay konusu olmuşlar. İşlerine de karıştırmıyorlar. 3-4 kişi aynı odada, sıkış tepiş oturduklarını söylüyor. Orada rapor yazacaklar, denetleyecekler ama kazı alanına bile girmelerine izin verilmiyor" dedi.

"BUNUN ADI SÜRGÜNDÜR"

Perge'de devam eden çalışmaların görevlendirilen kişilerin uzmanlık alanı olmadığını söyleyen Seyfi Turan, "Arkeolojik kazı çok hassas bir iştir; Bir parçaya basılıp, kırılabilir. Tarihi bir eseri kurtarmaya çalışıyorsun. Bir de işin ehli, liyakatı olmayan birinin gitmesi çok doğru değil. Asıl gerekçe; onların uzaklaştırılmaları, stabilize edilmeleri. Bir şeylerden ya da gözden uzak tutulmalarını sağlamaktır ve bunun adı da sürgündür. Hem de bir mobbing uygulanmaktadır. 10 metrekare bile olsa 5 masanın sığdırılabileceği bir yer değil. Masaları, oturabilecekleri sandalyeleri, yemek yeme koşulları yok. Aksu otobüslerine binip gittiklerinde duraktan alana 25 dakikadan fazla yürüme mesafesi, öğle yemek sorunları var, 20- 25 dakika gidip gelecekler. Yazın sıcağında, kışın yağmur çamurda yürüyecekler çok doğru bir şey değil" diye konuştu.

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto