Onlarca çocuk tespit edildi!

10.08.2019 11:48

Antalya'da sokakta çalıştırılıp dilendirilen çocuklara yönelik yapılan uygulamada 38 çocuk yapılan incelemenin ardından ailelerine ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yurda teslim edildi. 

Onlarca çocuk tespit edildi!

Antalya'da aileleri tarafından ihmal edilen ve özellikle kavşaklar, parklar gibi kamuya açık kentsel mekanlarda, kişilerin araç camını silerek yada insanları taciz ederek para vermeye zorlayan, mendil, çiçek, hediyelik eşya satışı yapan ya da dilenen 18 yaş altı çocuklara yönelik, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü birimlerinden oluşturulan ekipleri tarafından çalışma yapıldı. 

Uygulamada 9 dilenci, 8 midye satıcısı, 4 mendil satıcısı, 2 çiçek satıcısı, 15 su, meyve, ceviz vb. satıcı olmak üzere toplam 38 çocuk tespit edildi.

Çocuklardan 33’ü ailesine, 5’i Antalya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yurda teslim edildi.

Yapılan araştırmada tespit edilen ve ailesine teslim edilen çocuklardan 15’inin, yurda teslim edilen çocuklardan ise 2’sinin yıl içerisinde değişik tarihlerde aynı eylemi yaptıkları anlaşıldı. 

Satıcı ve dilencilik yaptığı tespit edilen 18 yaşından büyük olan 15 şahsa Kabahatlar Kanununu 32. Maddesine göre 4.800 TL idari para cezası verildi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto