Çin’den dünyanın yaklaşık yarısına yayılan korona virüsü nedeniyle Antalya’da maske başta olmak üzere koruyucu ürünler karaborsaya düştü, fiyatlar 7’ye 8‘e katlandı.

Eczanelerde maske kalmadı

MY Gazete Haber Merkezi’nin eczanelerden aldığı bilgilere göre, virüsün yayılma hızını gören vatandaşlar yaklaşık bir hafta içinde piyasadaki cerrahi maskeleri adeta kapıştı. Şu anda eczanelerde bir tane dahi maske kalmadığı, ilaç depolarında da bu ürünün bulunmadığı belirtiliyor.

Dezenfektan da piyasada yok

Eczacılar, 50’lik maske paketlerini daha önce 20 liraya aldıklarını ancak şimdilerde karaborsada paketinin 70 ile 100 lira arasında satıldığını dile getirdiler. Steril maskelerin paket fiyatının ise 55 liradan 250 liraya çıktığının altı çiziliyor. Önceleri tanesini 1 liradan aldıkları maskelerin birim fiyatının ise 8 liraya çıktığını belirten eczacılar depolarda dezenfektan kalmadığını da dile getiriyorlar.

Maskeler yurt dışına ihraç ediliyor

Öte yandan fiyatı fırlayan ürünlerden biri de ateş ölçerler oldu. Ateş ölçerlerin fiyatlarının 150-200 lirayı bulduğu belirtiliyor. Eldiven satışında ise hali hazırda bir sorun bulunmuyor. Maske bulunamayışının en önemli nedenlerinden biri ise, yurtdışına çok büyük miktarlarda maske ihraç edilmesi olduğu ifade ediliyor.


Öte yandan internetten satış yapan firmalardaki maske paket fiyatlarının 200 lira ile 500 lira arasında değiştiği görülüyor.