O çete çökertildi

05.07.2019 10:38

Antalya ve ilçelerinde sahte belgeler düzenleyerek 25 farklı dolandırıcılık olayında vatandaşları 600 bin TL civarında dolandırdığı iddia edilen 9 kişilik çete jandarma ekipleri tarafından çökertildi. Jandarmadaki sorguların ardından 1'i kadın 9 şüpheli sabah saatlerinde Finike Adliyesine sevk edildi. 

O çete çökertildi

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Finike, Kumluca ve Kepez ilçelerinde C.M.'nin liderliğinde E.T., A.O., G.B., Ü.H., F.D., E.Ş., F.P. ve R.S.'nin örgütlü hareket ederek, ticaretle uğraşan ve çiftçilik yapan vatandaşların iş makinesi, traktör ve paralarını alarak dolandırdığı ihbarını aldı. 

İhbar üzerine Finike Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 'örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık' ve 'belgede sahtecilik' suçlarını işlediği tespit edilen şüphelilere yönelik 8 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

Kepez, Kumluca ve Finike ilçelerindeki adreslerde 9 şüpheli gözaltına alındı. 

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 9 sim kartı, 9 cep telefonu, dizüstü bilgisayar, 6.35 milimetre çapında tabanca, kurusıkı tabanca, 2 harici bellek, ruhsatsız av tüfeği  ve suçtan elde edildiği belirlenen 3 bin 250 lira ele geçirildi. 

Daha önceki dolandırıcılık olaylarında da şüphelilerin, sebze meyve ve iş makinesi satılık ilanı verip sahte belgelerle 25 farklı olay gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Şüphelilerin ifade işlemlerinin devam ettiği süreçte yaklaşık 600 bin liralık dolandırıcılık gerçekleştirdikleri belirlendi. 

Jandarma'daki sorguları tamamlanan 1'i kadın 9 şüpheli sabah saatlerinde Finike adliyesine sevk edildi. 
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto