Nasreddin Hoca’nın torunları Kepez’de buluştu

29.03.2022 15:52

Kepez Belediyesi’nin katkıları, Akşehir'i Sevenler Derneği’nin(AKSEVDER) işbirliğiyle düzenlenen Akşehir Belediyesi Sıla Buluşmaları, Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Nasreddin Hoca’nın torunları Kepez’de buluştu

Antalya haber...  Nasreddin Hoca’nın torunları Kepez’de bir araya geldi. Akşehir Belediyesi Sıla Buluşmaları, Kepez Belediyesi’nin katkıları, Akşehir'i Sevenler Derneği’nin (AKSEVDER) işbirliğiyle düzenlendi. Mimar Sinan Kongre Merkezi’ndeki ‘Sıla Buluşmaları’na Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Akşehir'i Sevenler Derneği Başkanı Tuncay Kesim ve çok sayıda Akşehirli katıldı. Nasreddin Hoca’nın torunları bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıkları etkinlikte gönüllerince eğlenme fırsatı buldular. Sıla Buluşmalarına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akşehir Belediyesi’nin Kepez Belediyesi’nin ilk kardeş belediyesi olduğunu belirterek, “Akşehir bizim medeniyetimizin en önemli merkezi, Konya kadim Türk tarihinin en önemli başkentlerinden birisidir. Konya’nın hangi ilçesine giderseniz gidin sizi iki hakikat karşılar. Köklü Türk tarihinin izleri, manevi önderlerin bıraktığı silinmez izler” dedi.

“KONYALILAR DA AKŞEHİRLİLER DE BİZİM CANIMIZ”

Akşehir denilince ilk akla gelenin Nasreddin Hoca, olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Türkiye’nin önde gelen okul öncesi eğitim kurumumuzun adı da Nasreddin Hocamızın ismiyle tesviye edilmiştir. Bundan sonraki süreçte de Nasreddin Hoca şubelerine yeni şubeler gelecek. Şehrimizdeki Konyalılar da, Akşehirliler de bizim canımız ciğerimiz. Bu ortamları tesis etmek, kardeşliğimizi derinleştirmek, birbirimizle dostluğumuzu pekiştirmek bunlar çok anlamlı. Kalplerimizi birleştirmeye geldik. Birbirimizin o gülen yüzlerinden enerji almak, birbirimizin muhabbetiyle gönlümüzü aydınlatmak işte bu tarifsiz bir devlet” diye konuştu.
Yaklaşan Ramazan-ı Şerifi tebrik eden Başkan Tütüncü, “Kalbiniz kalbimizdedir, kalbinizdeki sevgiler kalbimizdedir, kalp kalbe gönül gönüle geleceğe doğru yürüyoruz” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Başkan Tütüncü’nün hem siyasette, hem de belediyecilikte kendilerinden çok deneyimli olduğunu belirterek,“Hakan başkanımızın deneyimlerinden çok istifade ediyoruz. Yürekten kutluyoruz. Çok güzel işlere imza atıyor. Sizlere çok güzel hizmetler yapıyor. Sizler adına Hakan başkanımız kutluyorum “dedi.

“SILA BULUŞMALARININ İLKİ KARDEŞ BELEDİYEDE”

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Kepez Belediyesi'nin ilk kardeş belediye olması sebebiyle ‘Sıla Buluşmaları’nın ilkini de Antalya’da Kepez’de gerçekleştirdiklerini söyledi. Kepez’de yaklaşık 30 bin civarında Akşehirli olduğunu da belirten Başkan Akkaya, “Nasreddin Hoca, malum Akşehir gölüne maya çalmış, hemşehrilerimiz gölü yetinmemiş torunlarımız biraz daha aşmalı demiş, Antalya’ya Akdeniz’e maya çalmaya gelmişler. Hangi mayayı çalmışlar, burada kardeşlik mayasını çalmışlar. Burada kardeşçe yaşıyorlar”diye konuştu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı