Muz üreticileri tarladan sofraya artan fiyatlara tepki gösterdi

08.02.2021 13:12

Antalya haber... Alanya'da örtüaltı muz ve salatalık üretimi yapan çiftçiler, sattıkları ürünün alıcıya 2-3 katı fiyata satılmasında, aracıların etkili olduğunu aktardı. Serasında salatalık yetiştiren Avni Nural, 'Pazarcı çiftçiden daha çok kazanıyor. Biz fazla bir şey kazanamıyoruz, benden 4 liraya çıkıyor pazarda 8 lira' şeklinde konuştu.

Muz üreticileri tarladan sofraya artan fiyatlara tepki gösterdi

Haber merkezimize gelen Antalya haberine göre,  8 yıldır çiftçilik yapan muz üreticisi Emre Günal, muzun birçok işlemden geçip 12 ayda yetiştiğini söyledi. Günal, “Muzları yetiştiği zaman kesiyoruz. Dışarıdan halciler ve tüccarlar geliyor mallarımızı onlara veriyoruz. Muzları bizlerden aldıktan sonra işleyip diğer illere gönderiyorlar. Muzun bizden çıkış fiyatı 5 TL. Gelen tüccarın maliyetleri eklendiğinde dışarıya giden muzun fiyatı yükseliyor. Bizden 5 liraya çıkıyor ama satılacağı yere gidene kadar 9.5 TL gibi bir fiyat oluyor” dedi.

'ÜRÜNE EN ÇOK KARI KOYAN PAZARCILAR'
Denizli’den Alanya’ya gelerek muz ticareti yapan tüccar Ahmet Vural ise üreticilerden aldıkları muzu 70-80 kuruş kar koyarak pazarcılara teslim ettiklerini belirterek, “Biz 1 liradan yukarı bir kar koyma şansımız yok. Ürüne en çok karı koyan pazarcılar. Mesela bizden 7 liraya muzu alıp, 10 liraya satıyorlar” ifadelerini kullandı.

'BENDEN 4 LİRAYA ÇIKIYOR PAZARDA 8 LİRA'
Serasında salatalık yetiştiren Avni Nural, üretici olmak memnun olduklarını söyledi. Nural, “Bizler Allah’a binlerce şükür yetiştiriyoruz. Tabii bu işin zorlukları çok oluyor. Şu anda salatalığın bizden çıkış fiyatı 4 TL. Tezgahlara ulaşana kadar fiyatların yükselmesi aracılardan oluyor. Pazarcı çiftçiden daha çok kazanıyor. Biz fazla bir şey kazanamıyoruz, benden 4 liraya çıkıyor pazarda 8 lira” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Bakanlık 66 ürüne inceleme başlattı, satışlar durdu! Aileler korku içinde

Bakanlık 66 ürüne inceleme başlattı, s..

Bakanlık 66 ürüne inceleme başlattı, satışlar durdu! Aileler korku içinde
Bu kez de Afrika'dan çöl tozu geliyor! İşte etkili olacağı bölgeler...

Bu kez de Afrika'dan çöl tozu geliyor!..

Bu kez de Afrika'dan çöl tozu geliyor! İşte etkili olacağı bölgeler...
Selahattin Paşalı ve Gökçe Bahadır'ın paylaştığı

Selahattin Paşalı ve Gökçe Bahadır'ın ..

Selahattin Paşalı ve Gökçe Bahadır'ın paylaştığı "Ömer" dizisinde olay yaratacak sevişme sahnesi
Milyonlarca kullanıcı etkileyecek! 1 Ekim tarihine dikkat!

Milyonlarca kullanıcı etkileyecek! 1 E..

Milyonlarca kullanıcı etkileyecek! 1 Ekim tarihine dikkat!
Antalya'da elektrik kesintisi! 12 ilçede kesinti yaşanacak! 22 Eylül Cuma 2023

Antalya'da elektrik kesintisi! 12 ilçe..

Antalya'da elektrik kesintisi! 12 ilçede kesinti yaşanacak! 22 Eylül Cuma 2023
Kepez Araba Müzesi'ne festivalli açılış

Kepez Araba Müzesine festivalli açılış

Kepez Araba Müzesi'ne festivalli açılış