Muratpaşa’da yüzde 100 eşitlik

30.06.2021 15:57

Antalya haber.... Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Muhtarlar Derneği’nin genel kurulunda kamu yararını her şeyin üzerinde tutarak çok iyi bir gelecek tanzim etmekle yükümlü olduklarını dile getirdi ve “Başka vatanımız, ülkemiz yok. Biz Muratpaşa’da bunu hiç unutmuyoruz. Kamu hizmetlerinde yüzde 100 eşitlik var. Keşke bütün Türkiye’miz Muratpaşa’mız gibi olsa” dedi.

Muratpaşa’da yüzde 100 eşitlik

Antalya haber... Covid-19 tedbirleri kapsamında ertelenen Muratpaşa Muhtarlar Derneği’nin olağan genel kurulu, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda yapıldı. Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan ve Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da katıldığı genel kurul, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

MUHTARLIK VAZGEÇİLMEZ

Başkan Uysal, genel kurulda yaptığı konuşmada, muhtarlığın sadece Türkiye’ye has bir kurum olduğunu, toplumda yaygın bir şekilde demokrasinin muhtarlık seçimleriyle öğrenildiğini söyledi. Muhtarlık seçimlerinin toplumsal uzlaşının oluşması anlamında bir demokrasi sınavı olduğunu dile getiren Başkan Uysal, “Muhtarlık birimleri sayesinde toplum, demokrasiyi, tartışmayı, görüşmeyi, birlikte iş tutmayı öğreniyor. O yüzden çok vazgeçilmez” dedi.

HEP BERABERİZ

Muratpaşa Belediyesi olarak pandemi döneminde muhtarlıklarla çok büyük bir iş birliği içinde olduklarını dile getiren Başkan Uysal, “Yaptığımız hiçbir iş sizsiz olmaz. Siz varsanız olur. Hep beraber olur. Biz bir hayat standardı kurmaya çalıştık ve bunu kurumsal ve sürdürülebilir hale getirmek için köklü tedbirler aldık” diye konuştu. Bu çerçevede Muratpaşa’da yeşil alan miktarını iki katına çıkardıklarını, cadde ve sokakları yenilediklerini, yaklaşık 4 bin atık konteynerlerini yer altına aldıklarını, falez bandında halkın kullanımına açık plajlar ve işletmeler oluşturduklarını, sosyal hizmet ağını genişlettiklerini aktaran Başkan Uysal, şöyle konuştu: “İnsanlarını birlikte yaşamakta keyif aldığı bir ilçe düzeni kurmak bir bütün. 2014’te yaptığı iki ayrı kamuoyu yoklamasında ‘Bu ilçede yaşamaktan mutluyum, bu ilçede yaşamaktan gurur duyuyorum’ diyenlerin oranı yüzde 78-79 çıkıyordu. Şu anda yüzde 85-86. Bundan kendimize pay çıkarıyorum. Kıymetli kaymakamımız Orhan ve Burhan ve kamu yönetimindeki diğer çalışma arkadaşlarımız buna büyük katkı sağlamışlardır. Hep kamu yarınını ön planda tutmuşlardır.”

MURATPAŞA GİBİ BİR TÜRKİYE

Sadece Muratpaşa’da değil Türkiye’de kamu yararını mutlak, her şeyin üzerinde tutarak çok iyi bir gelecek tanzim etmekle yükümlü olduklarını dile getiren Başkan Uysal, “Başka vatanımız, ülkemiz yok. Biz Muratpaşa’da bunu hiç unutmuyoruz. Kamu hizmetlerinde yüzde 100 eşitlik var. Keşke bütün Türkiye’miz Muratpaşa’mız gibi olsa” dedi.

VAKALAR ORTALAMANIN ALTINDA

Kaymakam Burhan, ise Antalya’da covid-19 vaka sayısının Türkiye ortalamasının altında seyrettiğini belirterek, “Antalya ortalamasının altında da hasta ve izolasyon takiplisinin olduğu bir ilçede yaşıyoruz. Muratpaşa şu anda gerek hasta sayısı olarak gerekse temaslı hasta sayısı olarak Antalya ortalamasının altında bir oranı tutturmuş durumdayız. Birkaç haftadır stabil gidiyoruz. Aşılamaları da devam ettirdiğimiz süre boyunca hastalığı ortadan kaldıracağız ama rehavete kapılmamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

KADIN MUHTARLAR YÖNETİMDE

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde mevcut Başkan Ahmet Akcan, 4’üncü kez dernek başkanlığına seçildi. İlk kez bir kadın muhtarın da dernek yönetimine girdiği seçimlerde denetim kurulu da sadece kadınlardan oluştu. Demircikara Muhtarı Ayşe Peçen Saraç, yönetim kurulunda yer alırken denetim kurulu Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Gülay Eser, Konuksever Mahalle Muhtarı Suna Ay, Yenigöl Mahallesi Muhtarı Sema Özen’den oluştu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı