Engelsiz Kafe'de son çalışmalar

15.07.2019 11:26

Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı’nın birlikte yaptığı, farklı engel gruplarının bir arada olduğu ve engellilerin günlük hayatı diğer bireylerle paylaştığı Engelsiz Kafe’de yenileme çalışmalarının sonuna gelindi. Engelsiz Kafe, yenilenmiş haliyle çok kısa bir zamanda tekrar faaliyete geçecek.

Engelsiz Kafe'de son çalışmalar

Muratpaşa Belediyesi’nin Adalya Vakfı’yla birlikte yaklaşık 8 dönümlük bir alanda Şirinyalı Mahallesi’nde falezlerin üzerinde, Nisan 2015’te hizmete açtığı Engelsiz Kafe’de yenilenme çalışmalarının sonuna gelindi. 

Belediyenin Fen İşleri, Park ve Bahçeler müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında Engelsiz Kafe’de engelli bireylerin daha rahat hareket ve imkan sağlayacak düzenlemeler yapılırken, atıl alanlar da farklı fonksiyonlar yüklenerek yeniden düzenlendi.

Engelsiz Kafe’nin bir an önce tamamlanması talimatı veren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, gelecek hafta içinde yenilenmiş haliyle kapılarını yeniden açması bekleniyor. 

Muratpaşa Belediyesi’nin Adalya Vakfı’yla birlikte projelendirip hizmete açtığı Engelsiz Kafe, Şirinyalı Mahallesi’nde falez bandında eski mobil alanı olarak bilinen yerin hemen yanında 4 yılı aşkın bir süredir hizmet veriyor.

Engelsiz Kafe, kuruluşundan bu yana her engel grubuna ve ailelerine yönelik aktiviteler ve etkinlikler gerçekleştirdi, engelli bireyler ve ailelerine yönelik eğitim ve sosyal destek programları yürüttü. 

Engelli bireylerin kendilerini gündelik yaşamın bir parçası olarak görerek akranlarıyla birlikte bir şeyleri başarabildiklerini hissetmelerini sağlamak amacıyla kurulan Engelsiz Kafe, herkese açık yapısıyla benzerlerinden farklı bir sisteme sahip. 

Bunlarla birlikte Antalya’nın ilk glütensiz mutfağına da sahip kafenin hemen alt tarafında mavi bayraklı bir de plaj bulunuyor.
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto