Çevreci Atölyeler iş başında

28.07.2019 14:33

Muratpaşa Belediyesi’nin Çevreci Atölyeler projesinde Zeytinköy Destek Eğitim Kursu’na devam eden 56 öğrenci, sokak hayvanları için evler yaptı. Öğrenciler, yaptıkları yuvaları ihtiyaç olan bölgelere yerleştirecek. 

Çevreci Atölyeler iş başında

Muratpaşa Belediyesi ve Aktiffelsefe Kültür Derneği’nin gönüllü üyelerinden oluşan arama kurtarma, ekoloji ve sosyal kampanyalar grubu GEA işbirliğiyle başladığı Çevreci Atölyeler projesi, çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyenin Zeytinköy Destek Eğitim Kurs Merkezi’nde düzenlenen atölye çalışmalarıyla çocuklarda çevre bilincinin oluşması sağlanıyor.

Ayrıca birlikte iş yapma, paylaşma, yardımlaşma ve disiplinli çalışma alışkanlıklarının da kazandırılması hedefleniyor. 

İlk derse sıvı sabun yapımıyla başlayan çevreci atölyeler, ikinci derslerinde kedi ve köpek evi yaptılar. 

GEA Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Beşparmak ve GEA Antalya Ekoloji Sorumlusu Hatice Balıkçıoğlu tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasına 56 öğrenci katıldı. 

Öğrencileri gruplara ayırarak kedi ve köpek evi yapımında gerekli olan malzemelerin, yapım aşamalarının ve dikkat edilmesi gereken noktaların bilgilendirilmesi yapıldı.

Çalışmada sokak hayvanlarının yaşam koşulları ve onlar için yapabilecekler konusunda da bilgiler aktarılırken yapılan 4 yuvanın ihtiyaç olan bölgelere yerleştirilmesine karar verildi. 

Muratpaşa Belediyesi’nin Çevreci Atölyeleri pazar filesi ve kuş yuvası yapımı çalışmalarıyla devam edecek. 


 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto