Başkan Uysal çay servisi yaptı

01.08.2019 17:39

2017 yılında 1 Ağustos’un Empati Günü olması için karar alan Muratpaşa Belediye Meclisi’nin ağustos ayı olağan toplantısında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye görevlilerinin yerine geçip, meclis üyelerine çay servisi yaptı. 

Başkan Uysal çay servisi yaptı

‘Ötekileştirmeye karşı bir arada yaşamayı, öfkeye karşı sevgiyi, şiddete karşı barışı’ güçlendirmek için 1 Ağustos’un ‘Dünya Empati Günü’ ilan edilmesini, 2017 yılında öneren ve bu konuda belediye meclisinde aynı yıl karar alınmasına öncülük eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bugünkü ağustos ayı olağan toplantısında çay ocağının başına geçti. 

Başkan Uysal, önce bardaklara çay koydu. Daha sonra, çay bardakları ile dolu tepsi ile toplantı salonuna geçen Başkan Uysal, meclis üyelerine tek tek çay servisi yaptı.

1 Ağustos Empati Günü 

Meclis üyeleri ve izleyici koltuklarındaki vatandaşlarla, belediye bürokratlarının şaşkın bakışları arasında çay servis eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “3 Ağustos 2017’de meclisimiz, oy birliği ile bir karar aldı.

Bu kararla; 1 Ağustos’u, Muratpaşa’mızda Empati günü olarak kabul ediyoruz. Yani karşımızdakinin yerine kendimizi, üstümüzün, astımızın yerine kendimizi koyma.

Toplumdaki bütün katmanların, bütün insanlarımızın birbirini anlaması için sembolik bir gün 1 Ağustos. Bütün insanlarımıza, her 1 Ağustos’ta bunu yapmaları çağrısında bulunuyoruz.

Bir gün TBMM’de, hatta olabilirse Birleşmiş Milletler’de de kabul edilmesini ve tüm dünyada 1 Ağustos’un Empati Günü olarak değerlendirilmesini temenni ediyoruz” dedi. 

Gözleri bantlı yürüdü

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Meclis toplantısından önce, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de, ‘2 Dakika Yerime Geçer misiniz?’ ve ‘Biraz Empati Lütfen’ başlıkları ile düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinlikte; Başkan Uysal ve Engelsiz Kafe’ye gelen konukların gözlerine bant takılıp, bastonla yürüme ve tekerlekli sandalye ile ulaşımlarını sağlamaları deneyimletilerek empati yapmaları amaçlandı. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto