Muratpaşa Beledyesi'nden Şehir Plancıları Odası'na cevap

10.12.2021 11:58

Antalya haber... Muratpaşa Belediyesi, Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi’nin Kırcami imar planları ile ilgili açıklamalarına cevap verdi. Belediye, “100 bin ölçekli plan yasal bir zorunluluk olmayıp Türkiye’nin birçok ili için mevcut değildir. Çevre Düzeni Planı’nın, konu sadece Kırcami olunca akıllara gelmesini şaşkınlıkla karşılıyoruz” dedi.

Muratpaşa Beledyesi'nden Şehir Plancıları Odası'na cevap

Antalya haber... Muratpaşa Belediye, Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi’nin Kırcami imar planları ile ilgili açıklamalarına cevap verdi

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Bilindiği üzere, Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Ümit Uysal, Kırcami Bölgesi Geliştirme, Güzelleştirme Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kuruluyla birlikte mahkemece iptal edilen Kırcami imar planlarına ilişkin bir dizi ziyaret gerçekleştirmiştir.

Harita ve Kadastro Mühendisleri, Mimarlar ve Şehir Plancıları odaları Antalya şubeleri ziyaret edilmiş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’le bir araya gelinmiştir.

Görüş, öneri ve değerlendirmelerini her zaman önemli bulduğumuz meslek odalarıyla son derece verimli geçen görüşmelerin ardından Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi’nin konuyla ilgili yaptığı açıklama nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.

Şube Başkanı Ebru Manavoğlu’nun da katıldığı toplantıda Kırcami imar planlarına ilişkin yeni süreçte nasıl bir yol izleneceği belediyemiz tarafından paylaşılmış ve odanın bu sürece dahil olması istenmiştir. Sayın Manavoğlu da planlama sürecine ilişkin eleştirilerini dile getirmiş Kırcami imar planına karşı olmadıklarını açıklamıştır.

Ancako toplantıda konuşulmayan, dile getirilmeyen konular odadan yapılan bir açıklamayla kamuoyunun gündemine taşınmıştır.

Tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen üzülerek görüyoruz ki, bugün Antalya ve Kırcami düşmanlığı teknik gerekçelerin arkasına gizlenmektedir.

Antalya kent merkezinde, çepeçevre binalarla çevrilmiş, yaklaşık bin 477 hektar büyüklüğüyle 8 mahallenin tamamını, Fener ve Çağlayan mahallerinin belli bölümlerini içeren Kırcami, kentimizin sürdürülebilir ve sağlıklı gelişmesini, mekan ve yaşam kalitesinin arttırılmasını sağlayacak bir bölgedir.

Planların iptaline neden mahkeme kararı dahi göstermiştir ki Kırcami imar planları “şehircilik ilkeleri”, “planlama esasları”, “sürdürülebilir sağlıklı kentleşme” ve “kamu yararı” kavramları ışığında son derece doğru bir plandır. Bilirkişi raporu da bunu bilimsel olarak tespit etmiştir. Zira mahkeme, ilgili kararda planların özüne ilişkin tek bir söz dahi etmemiştir.

Gelinen aşamada, Antalya, Burdur, Isparta planlama bölgesini kapsayan 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın henüz tamamlanmamış olmasını Kırcami planlarının önüne koymak doğru bir yaklaşım değildir. Çevre Düzeni Planı yoksa tüm Antalya için yoktur. O zaman kentte hiçbir ölçekte imar planı yapılmamalıdır. Kaldı ki, 100 bin ölçekli plan yasal bir zorunluluk olmayıp Türkiye’nin birçok ili için mevcut değildir. Çevre Düzeni Planı’nın, konu sadece Kırcami olunca akıllara gelmesini şaşkınlıkla karşılıyoruz.

Bu çerçevede, Muratpaşa Belediyesi olarak bölgenin imara açılıp açılmamasını yeniden tartıştıracak bir süreci asla başlatmayacağız.

Serbest piyasada yeniden parselasyon yaptırmamakta kararlıyız. Bunun ne gibi suiistimallere neden olabileceğinin farkındayız.

Kırcami’nin haklarını asla piyasa malzemesi yaptırmayacağız.

Kırcami imar planları yüzde 40 zayiatla tamamlanmıştır. Bu oran ilerde kamu kurum ve kuruluşlarını büyük bir kamulaştırma yükünden de kurtarmıştır.

Kırcami imar planları son bir değerlendirmeden geçirilip ocak ayında Büyükşehir ve Muratpaşa belediye meclis gündemlerine gelecektir. Bunun dışındaki yaklaşımlar bölgede yaşanan sorunları, oluşan sosyal ve ekonomik yaraları anlamaktan, kavramaktan uzaktır.

Bu çerçevede, konuyla ilgili tüm meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri 25 Aralık Cumartesi gününe kadar plana yönelik eleştirilerini, beklentilerini ve isteklerini belediyemize ulaştırmaya davet ediyoruz."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Sosyal medya bu TikToker teyzenin dansını konuşuyor! 50 yaşındayım ama eteğin altındaki 20 yaşında

Sosyal medya bu TikToker teyzenin dans..

Sosyal medya bu TikToker teyzenin dansını konuşuyor! 50 yaşındayım ama eteğin altındaki 20 yaşında
Son dakika! AFAD duyurdu! İzmir'de deprem oldu

Son dakika! AFAD duyurdu! İzmir'de dep..

Son dakika! AFAD duyurdu! İzmir'de deprem oldu
Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisi açıkladı!

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve e..

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisi açıkladı!
Dün yüzde 25 artmıştı! Yeni zam için tarih verildi

Dün yüzde 25 artmıştı Yeni zam için ta..

Dün yüzde 25 artmıştı! Yeni zam için tarih verildi
Güncelle sonrası ortalık karıştı! Çoğu kişi ekranında aynı sorunu yaşadı

Güncelle sonrası ortalık karıştı Çoğu ..

Güncelle sonrası ortalık karıştı! Çoğu kişi ekranında aynı sorunu yaşadı
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024